megújult

2020.12.15. 16:53

Eltűntek a kátyúk a miklósfai Nagykerteki utcából

A kátyúk helyett immár időtálló, vastag aszfaltburkolat borítja a miklósfai városrészben lévő Nagykerteki utcát.

Szabó Zsófia

Balogh László polgármester és Radics Bálint önkormányzati képviselő a felújított Nagykerteki utcában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A településrész egyik forgalmas utcája korábban rossz állapotban volt, ezért szükséges volt a felújítás. Az út nagy részét sokáig úthibák borították, mindössze az utolsó kis szakaszán volt mészkőburkolatú felület. Hatmillió forintot fordított a város a helyrehozatalra. Balogh László polgármester elmondta: háromszáz méter hosszú utat hoztak rendbe.

Balogh László polgármester (j) és Radics Bálint önkormányzati képviselő a felújított Nagykerteki utcában Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

-Városi kondícióktól is függ, hogy a jövőben hol kerül sor hasonlókra. Ám az odafigyelés az önkormányzat, a városvezetés, a munkálatokat végző Via Kanizsa Zrt. és az önkormányzati képviselők részéről egyaránt fontos, így reméljük, a hasonló útfelújítások a jövőben folytatódni fognak – mondta Balogh László.

Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője jelezte: kétrétegű aszfaltréteget kapott az utca a felújítás során, illetve mészköves padkát is kialakítottak a szélén.

-A Nagykerti utca felújítására szükség volt a lakók életkörülményeinek javítása miatt is. Illetve, a városrész temetőjét is ezen keresztül lehet megközelíteni – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában