XXI. századi körülmények

2020.12.12. 13:23

Elkészült a dél-zalai város legújabb beruházása

Teljesen új gyermekorvosi rendelővel és védőnői szolgálattal bővült a település egészségügyi alapellátása.

Horváth-Balogh Attila

Bizzer András alpolgármester adta át az új rendelő kulcsát Stimeczné dr. György Bernadette-nek. A háttérben Radics Bálint, a kivitelező képviseletében Mező Gábor és Cseresnyés Péter látható

Fotó: Gergely Szilárd

A fejlesztés a Csengery utca 89. alatt valósult meg, az objektum bejárására szombat délelőtt került sor.

- Szeretném kifejezni örömöm, hogy ebben a modern komplexumban a kanizsai emberek még magasabb színvonalon, kulturált körülmények között vehetik majd igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat – bocsátotta előre a helyszínen a bejárás alkalmával Bizzer András alpolgármester. – Az év végéhez közeledve nem érdemtelen e helyütt újra kiemelni, hogy idén városunk számos fejlesztéssel gyarapodott, melyek még az előző, fideszes többségű városvezetésnek köszönhetően, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hathatós közbenjárásával valósulhattak meg.

Bizzer András alpolgármester adta át az új rendelő kulcsát Stimeczné dr. György Bernadette-nek. A háttérben Radics Bálint, a kivitelező képviseletében Mező Gábor és Cseresnyés Péter látható Fotó: Gergely Szilárd

Stimeczné dr. György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője azt mondta: 20 éves álmuk vált valóra a beruházással, hiszen a körzet jelenleg (még) használt rendelője rendkívül rossz állapotban van, a beázások megnehezítik a betegellátást, s ott nincs önálló védőnői tanácsadó sem – ez az új rendelőben már rendelkezésre áll.

Cseresnyés Péter arra mutatott rá: idén 3 komoly beruházás realizálódott Nagykanizsán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával. A rendelkezésre álló keretösszeg elosztása újszerű mechanizmus szerint történt, hiszen a kormány a megyei jogú városok, illetve a megyegyűlések hatáskörébe utalta a döntési jogkört. Nagykanizsa így juthatott körülbelül 8 milliárd forinthoz, mely révén a Nagyrác utcai orvosi és a Szent Imre utcai fogorvosi rendelő is megújul.

Radics Bálint, a körzet önkormányzati képviselője pedig arról beszélt: rengeteg szülőnek és gyermeknek jelent nagy örömet az új, XXI. századi körülményeket nyújtó rendelő. Hozzátette: szomorú, hogy a körzet kis betegeit több, mint 40 éven át szolgáló, a közelmúltban elhunyt dr. Bencze Mária gyermekorvos már nem érhette meg a beruházás megvalósulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában