véradást szerveztek a Vöröskereszt Sugár úti épületében

2020.12.05. 07:00

„Életre szóló” segítség – Vasutas véradónap Nagykanizsán

A 14. alkalommal megszervezett országos vasutas véradónap keretében számos magyar településen, így a dél-zalai városban is várták a véradókat.

Szabó Zsófia

Kámánné Szép Terézia (elöl), a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője is adott vért

Fotó: Szakony Attila

Azonban a koronavírus járvány miatti szigorítások okán Kanizsán nem a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban szervezték meg tegnap a véradást, hanem a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének Sugár úti épületében.

Kámánné Szép Terézia (elöl), a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője is adott vért
Fotó: Szakony Attila

Kámánné Szép Terézia, a kulturális intézmény vezetője elmondta: a művelődési ház életében fontos a társadalmi szerepvállalás. Nagyszabású rendezvényeiken, mint például a farsangi fánkfesztiválon is, lehetőség nyílt a korábbi években arra, hogy véradással segítsék a vendégek embertársaikat.

Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezője jelezte: a hét során, a vöröskereszt adventi véradó programja keretében több napon át várták a véradókat, hiszen a vérre a jelenlegi pandémiás időszakban is nagy szükség van. Ami az érdeklődést illeti, a hét második felében nyújtották többen a karjukat, meglepően sok középkorú férfi segített ezúttal. A véradással – mint a szervező hangsúlyozta – életeket lehet menteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában