Fontos a tudás hasznosítása

2020.12.17. 15:45

Duális szerződést írt alá a PE GKZ és az Edelmann Zalaegerszegen

Duális együttműködési megállapodást írt alá az Edelmann Hungary Packaging Zrt. és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. A sajtótájékoztatón részt vettek olyan fiatalok is, akik a diploma megszerzése után itt a vállalatnál helyezkedtek el.

Mozsár Eszter

20201217 Zalaegerszeg a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg és az Edelmann Hungary Packaging Zrt. duális együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírási ceremóniája Sebrekné Horváth Beáta Németh István Pannon Egyetem dékánja Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az elmúlt időszakban többször készült szakdolgozat a vállalat munkájáról, mindig hatékony volt az együttműködés. A duális oktatásnak köszönhetően ez a kapcsolat tovább bővül a közeljövőben – emlékeztetett az aláírás előtt Lambertné Katona Mónika mesteroktató.

Sebrekné Horváth Beáta igazgatósági tag és dr. Németh István dékán írta alá a megállapodást
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Sebrekné Horváth Beáta igazgatósági tag, Európai pénzügyi-számviteli és bérszámfejtési vezető kiemelte, a megállapodás lehetővé teszi, hogy a hallgatókat a kezdetektől bevonják a nemzetközi gazdálkodásba. A cégcsoportnak a pénzügyi és gazdasági folyamatait irányító európai központja egy éve Zalaegerszegen működik, így a fiatalok személyesen tapasztalhatják meg, milyen a nagyvállalati élet, megismerhetik más nemzetek vállalati kultúráját.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese, dr. Németh István arra hívta fel a figyelmet, hogy sok évvel ezelőtt a felsőoktatás csupán a maga elképzelései és igénye szerint tanította a diákokat. A gazdaság és a társadalom ma már gyakorlati tudással rendelkező diplomásokat kíván. A gazdálkodási karon minden ötödik hallgató duális képzésben vesz részt, azaz megtapasztalja a vállalati környezetet, mondta a dékán. Végül hozzátette, a digitális jólét programban öt vidéki helyszínt jelöltek ki, ahol logisztikai központ épül. A Zala, Veszprém, Somogy megyei központ Zalaegerszegen lesz, aminek feladata az országos szintű képviselet. Ez a centrum a 2021. január elsejétől induló Zalaegerszegi Egyetemi Központban valósul meg. A fejlesztések nem öncélúak, hanem a régió gazdaságát élénkítik, az idetelepülő cégeket erősítik. A kor kihívásaira válaszoló egyetemek pedig az ehhez szükséges humánerőforrást biztosítják. A zalai megyeszékhelyen az erős gazdasági oktatás remélhetőleg minél előbb tovább bővül informatikai és logisztikai képzéssel – mondta dr. Németh István dékán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában