Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2020.12.21. 15:07

Családpolitika és büszkeség Vaspörben

A gyermeket vállaló családok támogatása és az újszülöttek iránt érzett büszkeség kifejezése érdekében a velencei településrészével együtt mintegy 370 fős zalai község is csatlakozott a 2009-ben elindított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz.

Gyuricza Ferenc

A dr. Kopp Mária pszichológus, egyetemi tanár nevéhez fűződő mozgalom célja olyan családpolitika megteremtése, amely elősegíti a jelenleginél nagyobb arányú gyermekszületést hazánkban, s ezzel járul hozzá egy nyüzsgő, közösségekkel teli társadalom kialakulásához. Vaspör azon zalai települések közé tartozik, amely a megyei átlagnál nagyobb mértékű támogatást nyújt a gyermeket vállaló fiatalok számára, s ahol büszkék minden egyes vaspöri újszülött érkezésére – emelte ki Fülöp Imre Loránd polgármester azon a Jézus születésére is emlékező adventi eseményen, amelyre a községben élő gyermekeket és szüleiket hívták össze.

A vaspöri kisgyermekes családok egy része a művelődési ház előtt Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester hozzátette: a községben ennek kifejezésére két helyszínen – a falu központjában található, felújított művelődési házon, illetve a velencei településrészen – állandó jelleggel kifüggesztették a mozgalom zászlóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában