lezajlott az akció

2020.12.18. 07:00

Az ajándékok szétosztása következik Zalaszentgróton, közel 60 családnak segítenek

Az el­múlt hetekben nagyszabású ajándékgyűjtő akció zajlott le a városban és a térségben. A következő napokban pedig az összegyűlt adományok szétosztása következik.

Szalay Csaba

Baracskai József és Gulyásné Belinszky Ilona az adományok egy részével

Fotó: Szalay Csaba

A város önkormányzata és a helyi Vöröskereszt mintegy hatvan, Zalaszentgrót közigazgatási területén élő, rászoruló családot segít majd az akció keretében tartós élelmiszerrel, ruhával, illetve játékokkal.

Az elmúlt hetekben a városban több gyűjtőhelyen is leadhatták adományaikat azok a szentgrótiak, akik segíteni szeretnének nehezebb sorsú embertársaikon.

Baracskai József és Gulyásné Belinszky Ilona az adományok egy részével
Fotó: Szalay Csaba

A Zalaszentgróti Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ a működési területén, tehát a járásban élő rászorulóknak gyűjtött a program során. Ezeket az adományokat az intézményben adták le a támogatók.

– Az ajándékok szétosztása előtt a tanácsadó testület tagjait kérdeztük meg, elvégre ők tudják a legjobban, hogy a város­ban és a járáshoz tartozó településeken mely családoknak lenne a legfontosabb a segítség – mondta Gulyásné Be­linszky Ilona intéz­ményvezető.

– A járás területén a családsegítők, a falugondnokok, a polgármesterek, a jegyzők ismerik a rászoruló családokat, és az ő útmuta­tásuk alapján állítottuk össze a közel hatvan címet tartalmazó névsort.

Még a kiszállítás megkezdése előtt Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere köszönetet mondott az intézményben mindazoknak, akik részt vettek az akcióban, és így munkájukkal vagy éppen adományaikkal karácsony előtt örömet szereznek sok rászo­rulónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában