megkoszorúzták a kopjafát

2020.11.07. 15:43

Zalai motorosok emlékeztek balesetben elhunyt társaikra

A Zala Megyei Rendőrfőkapitányság balesetmegelőzési szakemberei, a Zalai 76-os Motoros Egyesület és a Magyar Olaj-és Gázipari Múzeum közös szervezésében szombaton délelőtt a zalai motoros közösség tagjai és vendégei megkoszorúzták a múzeum területére helyezett kopjafát, amely a balesetben elhunyt társakra emlékeztet.

Arany Horváth Zsuzsa

20201107 Zalaegerszeg Motoros megemlékezés Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A 2008 óta visszatérő rendezvény egyszersmind felhívta a figyelmet a balesetmentes közlekedésre, s arra, hogy a szezonális motorozás a napokban bezárul, mivel az aszfalt hőmérséklete már nem teszi lehetővé a biztonságos egynyomos közlekedést. Erre Horváth László rendőr alezredes hívta fel a jelenlévők figyelmét. A kopjafa ez évtől áll a múzeum parkjában, mondta Péntek Károly igazgató, hiszen az ipartörténeti gyűjtemény több ponton kapcsolódik a motorizált közlekedéshez, a későbbiekben pedig többféle program keretében szeretnének együttműködni a rendőrséggel és a civil szervezetekkel a biztonságos, asszertív közlekedésre ösztönzés jegyében. Kósi Ferenc, a 76-osok vezetője elmondta, az emlékező alkalomra minden évben megérkeznek a zalai társszervezetek képviselői is, velük együtt tesznek szezonzáró kört a városban. Mielőtt elindultak, Molnár János plébános (képünkön) szólt a résztvevőkhöz, majd megszentelte a járműveket és vezetőikre is oltalmat kért.

Fotó: Katona Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában