megtekintés

2020.11.05. 12:15

Zajlik a kézilabda munkacsarnok építése Lentiben – Frissítve

Az épülő kézilabdamunkacsarnoknál tartott csütörtökön sajtótájékoztatóval egybekötött bejárást Vigh László országgyűlési képviselő és Horváth László polgármester.

Korosa Titanilla

Vigh László (jobbra) és Horváth László a kézilabda-munkacsarnok építési területe előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A sajtótájékoztatón elhangzott: kormányzati program keretében épül a kézilabdamunkacsarnok a Vörösmartyiskola melletti zöldterületen. A munkaterületet márciusban adták át a kivitelezőnek, az azóta eltelt időszakban a szükséges tereprendezést, az alapozási munkákat, az alaplemez betonozását és a vízszigetelést elvégezték, jelenleg a csarnok falszerkezeteit építik. Az 1,2 milliárd forint összköltségű beruházás jelenleg mintegy 25 százalékos készültségben van.

Vigh László (jobbra) és Horváth László a kézilabda-munkacsarnok építési területe előtt
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Vigh László a bejáráson emlékeztetett: a kézilabdacsarnok alapkövét idén júniusban rakták le, az ünnepségen részt vett Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, illetve Gódorné Nagy Marianna korábbi válogatott kézilabdázó, aki férjével, Gódor Mihállyal Lentiben utánpótlás-neveléssel foglalkozik, vagyis a településen komoly hagyományai vannak a kézilabdának. A sportág további fejlődéséhez pedig nagyban hozzájárul majd az új létesítmény.

A bejárást követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kézilabdacsarnok műszaki készültségi szintje 25 százalékos, jelenleg a felmenő falszerkezetek építését végzi a kivitelező. Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A típusterv alapján készülő kézilabda-munkacsarnokban egy szabványméretű, 23×44 méteres küzdőtér kap helyet felszerelésekkel, öltözőkkel, vizesblokkokkal, kiszolgálóhelyiségekkel, konditeremmel és 150 férőhelyes nézőtérrel. Az akadálymentes létesítmény mellé 48 férőhelyes parkoló épül.

Horváth László polgármester arról beszélt, hogy a város számára mind közösségi, mind sportszempontból óriási jelentősége van a csarnok építésének. A munkálatokkal kapcsolatban kitért arra is, hogy a március óta eltelt időszakban egy-másfél hónapig lassabban haladt az építkezés, mivel az épület energetikai rendszerének kialakítása további egyeztetéseket igényelt. Az erre vonatkozó megoldás kidolgozása folyamatban van, és közben a kivitelezés terén is sikerült továbblépni. Az önkormányzat pedig biztosítja az útcsatlakozást és a közművek telekhatárra való kiépítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában