November 21-én

2020.11.06. 10:00

Világméretű szentségimádás Krisztus Király ünnepe előestéjén

November 21-én, szombaton, Krisztus Király főünnepének előestéjén ismét közös, világméretű szentség­imádásra várják a híveket a 2021 szeptemberében tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, adta hírül a Veszprémi érsekség közösségi oldala.

Varga Lívia

Mint írják, a jövő szeptember 5. és 12. között tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve „tetteinkkel szeretnénk kimutatni hitünket a világ felé. Ehhez Jézustól kapunk erőt. Őt imádjuk az Oltáriszentségben, de hozzá imádkozunk otthonunk csendjében is”.

A corpusdomini.iec2020.hu oldalon elérhető térképen bárki megnézheti, hol szerveznek a közelében szentségimádást, és csatlakozhat hozzá (lapzártánkig szerepelt már a térképen nagykanizsai, letenyei és zalaszentlászlói helyszín), továbbá azt is jelezheti, ha otthonról kapcsolódna be személyes imával, rózsafüzérrel, zsolozsmával, a Szentírás olvasásával. A lényeg, hogy „éljük át újra Isten megújító szeretetét”.

A Veszprémi érsekség felhívásában arra biztatja a híveket, legyenek kreatívak. Imádkozhatnak a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, énekelve, dicsőítve. De bevonhatnak közösségeket, családokat, fiatalokat, időseket, zenészeket és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a Mindenség Urával.

„Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »mindennap, a világ végezetéig«. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül” – fogalmazott az esemény kapcsán Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek, aki szintén csatlakozásra biztat mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában