felújítják a turistaházat

2020.11.04. 12:00

Télen-nyáron várják majd a kirándulókat Eszteregnyén

Felújítja és bővíti a dél-zalai településhez közeli szőlőhegyen lévő turistaházát a Kanizsa Kul-Túra Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

Az építőanyag lepakolásában többek közt Gálos Antal, Kiss László és Strausz Ferenc működött közre

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Strausz Ferenc, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: 2017-ben sikerült megszerezniük egy nagykanizsai vállalkozó támogatásával a faház tulajdonjogát.

– Akkor ez a jószándékú mecénás azt az ígéretet tette, hogy ha eljutunk odáig, segíteni fog az épület bővítésében is – árulta el az egyesület elnöke. – Tavaly összeállítottunk egy elképzeléscsomagot arról, hogy mit szeretnénk itt megvalósítani, készítettünk egy hozzávetőleges pénzügyi kalkulációt, amihez a szükséges anyagi forrást a segítőnk, Velenczei Ferenc akkor biztosította. Ebből az anyagokat meg tudtuk vásárolni – sajnos, a támogatónk időközben elhunyt. Ezért a felújítás-bővítés következő elemeit már csak pályázati forrásból tudjuk finanszírozni, reméljük, lesznek ilyenek.

Az építőanyag lepakolásában többek közt Gálos Antal, Kiss László és Strausz Ferenc működött közre Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Strausz Ferenc elmondta: az eddig szobának használt helyiség szoba maradt, mely elé egy konyha-étkező épült, illetve az egész épülethez építettek egy félig nyitott előtetős részt.

– A továbbiakban vizes­blokkot és raktárhelyiséget alakítunk ki – folytatta az elnök. – A munkálatok során külső hőszigetelést kap az épület, ami alkalmassá teszi arra, hogy télen is lehessen használni. Az igazi azonban akkor lesz, ha sikerül még pénzt szerezni a munkálatok folytatásához és a gerendák közé kőzetgyapotot tudunk behelyezni, majd az egészet gipszkartonnal is burkolhatjuk belülről. Akkor egy, a mai követelményeknek megfelelő turistaszállásunk lesz. Ha végre elérjük az optimális állapotot, azt követően szeretnénk kiajánlani a turistaházat a kirándulók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában