Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek

2020.11.26. 14:00

Olyan orvosi szolgálati lakást építenek, amely három zalai településnek is biztonságot ad

Már épül az új orvosi szolgálati lakás, amelynek eredményeként állandó, helyben élő gyermekgyógyásza lesz a három nyugat-balatoni kistigrisnek. A munkaterületet a napokban adták át a kivitelezőnek.

Péter B. Árpád

A munkaterület átadásakor a három polgármester, (b-j) Pali Róbert, Biró Róbert és Gál Lajos

Fotó: vonyarcvashegyi önkormányzat

A Magyar Falu Programból 256 millió forint támogatást nyert a vonyarcvashegyi önkormányzat, amely ebben a projektben együttműködik Gyenesdiással és Balatongyörökkel, mivel a három település közös gyermekorvosi körzetet alkot. A kiírás megjelenésekor igaz volt a feltétel: a praxis betöltetlen volt, hiszen dr. Takács Ágnes nyugdíjba ment, ugyanakkor az önkormányzat már megtalálta az utódját, a klinikai tapasztalattal munkába álló dr. Világos Eszter főorvost, aki korábban nyaralóvendégként szeretett bele a környékbe, most pedig vállalja, hogy ideköltözik, itt képzeli el a jövőjét.

A munkaterület átadásakor a három polgármester, (b-j) Pali Róbert, Biró Róbert és Gál Lajos
Fotó: vonyarcvashegyi önkormányzat

– Háromgyermekes apaként is tudom, mekkora jelentősége van, ha fiataljaink egészségügyi ellátását hosszú távon biztonságban tudhatjuk – fogalmazott lapunk kérdésére Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere. – Ez most megadatik ennek a három településnek. A doktornő tavaly érkezett, először helyettesítőként, azóta kétszázzal, nyolcszázra nőtt a neki leadott kártyák száma, és egy év alatt hatezres betegforgalmat regisztrált a praxis.

A település vezetője hangsúlyozta, észszerű és fenntartható működésre törekszenek, továbbá arra, hogy az ott élők komfortérzete növekedjen, s ez a beruházás megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A munkaterületet átadták a helyi Nest-Bau Kft.-nek, amely a szerződés szerint 15 hónap alatt építi fel az orvosi szolgálati házat, de Pali Róbert azt mondta, ha minden jól alakul, a doktornő már jövő karácsonyra beköltözhet.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere úgy fogalmazott, Balatongyörökkel közösen, teljes mellszélességgel támogatták a pályázatot, hiszen ezzel a jövőbe fektetnek be.

– Egy nagyon szép Makovecz-ház lesz, méltó ehhez a három településhez, és közös sikerként éljük át megépülését – tette hozzá a polgármester. – Örömteli az is, hogy a térségben nő a fiatalok létszáma, a szülők pedig hosszú távra biztosak lehetnek abban, hogy gyermekeik minőségi egészségügyi ellátásban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában