Meghatározták a minimumméretet is

2020.11.17. 07:00

Módosították a hulladékgazdálkodásról szóló rendeletet Lentiben

Módosította a képviselő-testület legutóbbi ülésén a hulladékgazdálkodásról szóló rendeletet.

Korosa Titanilla

Novemberben a biológiailag lebomló hulladékot is gyűjtik, a képen Bazsika Róbert (balról) és Orsós István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Beépítették a rendeletbe a hulladék fajlagos mennyiségét és meghatározták a hulladékgyűjtők minimumméretét a gazdasági szervezetek, vendéglátó egységek számára.

Novemberben a biológiailag lebomló hulladékot is gyűjtik, a képen Bazsika Róbert (balról) és Orsós István Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A Lenti Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., mint a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. alvállalkozója látja el Lenti közigazgatási területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást. A cég tájékoztatása szerint a településen a kihelyezett szelektív gyűjtőedények környékén, valamint a közterületen elhelyezett hulladékgyűjtő konténerekben sok esetben találkoznak nem természetes személyektől származó vegyes hulladékkal. A nem természetes személy ingatlanhasználók esetében nehezen megállapítható a hulladék mennyisége, ezáltal a közszolgáltatás igénybevételéért fizetendő szolgáltatási díj megállapítása is nehézségekbe ütközik. Fenti problémák megoldásának érdekében a hulladékgazdálkodási szolgáltató kft. kérésére a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendeletbe beépítették a fajlagos hulladékmennyiséget, ami a város közigazgatási területén az elmúlt évi begyűjtések alapján természetes személy ingatlanhasználó esetén 5,29 liter fejenként naponta, gazdasági szervezet esetén pedig 22,44 liter egy főre naponta. Továbbá a gazdasági szervezeteknél, illetve fizető-vendéglátó tevékenységet folytatóknál a hulladékgyűjtő edény méretét minden esetben minimum 120 literben határozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában