átadás

2020.11.28. 07:00

Megújult a kultúrház Hagyárosböröndön

Régóta nem volt akkora értékű fejlesztés településen, mint amilyenből a kultúrházat felújították.

Arany Gábor

Megújult a község múlt század elején épült kultúrházának egy része. A közel 10,2 millió forintos beruházást tegnap adták át. Felvételünkön (balról) Molnár Imre, a Hagyárosböröndért Egyesület elnöke, Kovács Gyula jegyző, Varga Katalin polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Simon János alpolgármester

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt Varga Katalin polgármester fogalmazta meg pénteken az átadás alkalmából. A többfunkciós épület tetőzete újult meg, a szerkezetét erősítették meg, hőszigetelést építettek be és a balesetveszélyes födémrészt kicserélték. A tervek közé tartozik a múlt század elején felhúzott épület nyílászáróinak cseréje is. Az ugyanitt működő orvosi rendelőnél az ablakokat már kicserélték.

Megújult a község múlt század elején épült kultúrházának egy része. A közel 10,2 millió forintos beruházást pénteken adták át. Felvételünkön (balról) Molnár Imre, a Hagyárosböröndért Egyesület elnöke, Kovács Gyula jegyző, Varga Katalin polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Simon János alpolgármester Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szólt arról is, hogy elhagyott ingatlant kívánnak megvenni a Kossuth utcában pályázati támogatásból, ott a kisebb kulturális rendezvények kapnának helyet. Tény, idén a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a programjaik, de ezeket igyekeztek az online térbe áthelyezni, amiben a Hagyárosböröndért Egyesület nyújtott segített az önkormányzatnak. Példaként említette a húsvéti túrát, amit úgy szerveztek meg, hogy a családok önállóan tudják megoldani a feladatokat, és a tökfaragó versenyük is az interneten zajlott. Közösen valósították meg a faluszépítő programjukat is, amit a kihelyezett kerékpáros virágtartók is jeleznek.

Az átadáson Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte: a Magyar Falu Program segíti a települések fejlődését. Hagyárosböröndön megoldandó feladatnak nevezte a 76-os út forgalmának csillapítását, ezen már dolgoznak a szakemberek, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában