országos program

2020.11.26. 09:00

Madárodúkat és etetőket helyeztek ki a zalaegerszegi óvoda kertjében

Az Egy a Természettel Nonprofit Kft. és az Országos Magyar Vadászkamara közös programjának keretében madárodúkat és etetőket helyeztek ki a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Kosztolányi téri Tagóvodájának kertjében.

Jóna István

Győrvári Attila és Takács Pál, a Szép Zala Vadásztársaság elnöke, kezükben a madáretetővel és odúval

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A programban országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki. A cél, hogy a legkisebbek figyelmét is felhívják a minket körülvevő természet értékeire, valamint azok megóvására.

– Beköszöntött a hideg időszak, így megkezdhetjük a településeken belül az énekes és védett madaraink etetését – mondta el az átadón Győrvári Attila, a Zala Megyei Vadászkamara titkára.

Győrvári Attila és Takács Pál, a Szép Zala Vadásztársaság elnöke, kezükben a madáretetővel és odúval Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Hozzátette: az etetőkbe olajos magvakat, kölest, napraforgót rakhatunk, ami odavonzza a madarakat. Az odúkban pedig a madarak át tudják vészelni a havas időszakot.

– Tematikus programok keretében is foglalkozunk a természettel és annak élővilágával. A madáretetők felhelyezésével a gyerekek meg tudják figyelni az itt élő madarakat és az etetésükkel a felelősségtudatuk is fejlődik – fogalmazott Jálnokiné Szűcs Erzsébet tag­óvoda-vezető.

A program keretében megyeszékhelyi középiskolákban, Bagodban és Keszthelyen is helyeztek el madáretetőket és odúkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában