A horgászok igényeit szem előtt tartva

2020.11.09. 07:00

Az idei legnagyobb halasítás: pontyot, csukát, süllőt tettek a Borostyán-tóba

Szombaton tartotta idei legnagyobb halasítását a Borostyán Horgász Egyesület. Hatvan mázsa III. nyaras pontyot, valamint mintegy háromszáz kilogramm ragadozóhalat – süllőt és csukát – tettek a vízbe.

Gyuricza Ferenc

Az egyesület elnökségi tagja, Szabó Ferenc egy most telepített szép süllővel

Fotó: Gyuricza Ferenc

A már délután megkezdődött s estébe nyúló műveletet érdeklődők sokasága kísérte figyelemmel, hiszen ilyen mennyiségű halat ritkán látni egyszerre. A Tolna megyei Tamási melletti halgazdaságból érkezett szállítmány gyönyörű, egészséges pontyokat tartalmazott, a legtöbben mégis jóval inkább a kifejezetten kényes, sokkal sérülékenyebbnek tartott süllőkre voltak kíváncsiak. A ragadozó fajnak ugyancsak szép, kifejlett példányai kerültek a Borostyán- tóba.

Az egyesület elnökségi tagja, Szabó Ferenc egy most telepített szép süllővel
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Halgazdálkodási tervünkkel összhangban történt ez a telepítés – mondta Pék Ferenc, a Borostyán Horgász Egyesület elnöke. – Ez egy nagy vízfelületű tó, ahhoz, hogy a tagságunk és a hozzánk érkező vendéghorgászok igényeinek meg tudjunk felelni, folyamatosan kell telepítenünk. A halállományunk nagyon jó, ponty, keszeg, amur, csuka, süllő, harcsa, valamint compó egyaránt van a tóban, de néhány fekete sügér is akad. A vízminőségre szintén nem lehet panasz.

Az elnök hozzátette, a koronavírus-járvány miatt idén osztrák vendégből sokkal kevesebb látogatott Zalalövőre, hazai horgászból azonban több érkezett, így a gazdálkodásukban a külföldiek elmaradása miatti bevételkiesés okozta rést némileg azért be tudták foltozni. Azt, hogy a járványveszély milyen károkat okozott, csak az éves mérleg megvonása után látják.

– Amikor az egyesület vezetését átvettük, egyik deklarált célunk volt a tó és környezete vonzóbbá tétele – folytatta Pék Ferenc. – Ennek érdekében környezetvédelmi munkákat is szerveztünk, az idei utolsót ugyancsak szombatra. Ennek többek közt az is oka volt, hogy e hét végén pergető versenyt tartunk, a kaszálással, területrendezéssel, szemétszedéssel már erre is készültünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában