avatás

2020.11.06. 13:28

Borzalmas állapotban volt – megújult az eszteregnyei hegyi út

Közel egy kilométer hosszban újult meg a hegyi út, melynek avatására pénteken került sor.

Horváth-Balogh Attila

Kele Lajos, Cseresnyés Péter és a kivitelező cég ügyvezetője, Horváth László adta át az utat Fotó: A szerző

A nagyon rossz állapotban lévő útszakasz korszerűsítése már nagyon időszerű volt, a munkálatok keretében dupla aszfaltréteg fektetésére, padkázásra került sor és modernizálódott a csapadékvíz-elvezetés is. Az avatón Kele Lajos polgármester elmondta: a beruházást a Belügyminisztérium által kiírt „Belterületi utak fejlesztése és felújítása” című pályázat támogatásával tudták megvalósítani. A támogatás összege 14,5 millió forint, amit az önkormányzat 2,7 millió forintnyi önrésszel egészített ki. A polgármester kifejezte afölötti örömét, hogy pályázatuk nyert, mert mint arra rámutatott: a hegyi út felújítására nemcsak a birtokkal rendelkező gazdák miatt volt szükség, hanem azért is, mert vannak, akik életvitelszerűen tartózkodnak a hegyen.

Kele Lajos, Cseresnyés Péter és a kivitelező cég ügyvezetője, Horváth László adta át az utat Fotó: A szerző

Az avatón résztvevő Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár jelezte: a térségben több önkormányzat is eredményesen pályázott a különféle pályázati lehetőségekre, de sajnos, mivel a keretösszeg véges, nem biztos, hogy egy település valamennyi pályázata nyer. S habár a pandémia miatt az ország büdzséje nincs könnyű helyzetben, pályázati kiírások jövőre is lesznek, érdemes már most készülni rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában