Koronavírus Zalában

2020.11.06. 14:00

Bemutató nélküli év? Nem tudnak felkészülni a jubileumukra a csesztregi színjátszók

A koronavírus-­járvány miatt idén tavasszal elmaradt a település színjátszó csoportjának éves bemutatója, és a pandémia újabb támadása közben egyelőre azt sem tudják, hogy jövőre színpadra állhatnak-e. Mindez azért is fontos kérdés, mert az amatőr művészeti csoport 2021-ben fennállása 30. évfordulóját ünnepli.

Gyuricza Ferenc

Bedő Róbert és Miholics Istvánné a színpadon a csesztregi színjátszók egy korábbi bemutatóján

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Gyuricza Ferenc

Bedő Róbert, a csoport vezetője s egyben a község polgármestere sem túl derűlátó. Mint mondja: a jelenlegi vírushelyzetben nem tartja valószínűnek, hogy egy tavaszi bemutatóra megfelelően fel tudnának készülni, de a végső döntést még nem hozták meg.

Bedő Róbert és Miholics Istvánné a színpadon a csesztregi színjátszók egy korábbi bemutatóján
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap / Archív

– Az éves bemutatóinkra hónapokkal előtte meg kell kezdeni az előkészületeket – fogalmazott Bedő Róbert. – Általában már a megelőző év végén vagy legkésőbb januárban össze szoktunk ülni, hogy közösen válasszuk ki a bemutatásra szánt alkotásokat. A darabválasztásnak sok összetevője van, többek között az is, hogy az adott évben hány tagunk aktív munkájára számíthatunk, azaz mennyien tudnak nagyobb szerepeket vállalni, ki tud folyamatosan részt venni a próbákon. Az ilyen kérdések tisztázására mindenképpen össze kellene jönnünk, majd a próbák folyamatos csoportos munkát igényelnének. Ennek most kevésbé látjuk a lehetőségét, ám ha javul a járványhelyzet, még tudunk változtatni.

Bedő Róbert hozzátette: elvileg megkezdhetnék a felkészülést, s egy ilyen rendkívüli helyzetben még az sem lenne ördögtől való gondolat, hogy például a szakmai vezetőjük döntsön a bemutatandó darabról vagy darabokról, de éppen a harmincadik évforduló miatt nem teszik ezt meg, a csoport vezetője azt mondja, egy jubileumi évben mindenképpen közös, konszenzusos döntéseket kellene hozniuk.

Inkább abban bíznak, hogy hamarabb véget ér a pandémiás időszak, s lesz elegendő idejük a felkészülésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában