Járda új, térkő burkolattal

2020.11.21. 07:00

Az úttestet már teljes egészében saját erőből újítják fel Tófejen

Teljesen megújul a közép-zalai település Hunyadi utcájának arculata. Jelenleg a járda burkolása zajlik, amit az úttest aszfaltozása követ, de tereprendezési munkálatok is várhatók a csendes, családi házas övezetben.

Gyuricza Ferenc

Szabó Krisztián és Légrádi Róbert a térburkolt járdát építi a Hunyadi utcában Fotó: Gyuricza Ferenc

A járdafelújítást a Magyar Falu Program támogatásával kezdte meg az önkormányzat. Horváth Zoltán polgármester lapunknak elmondta: közel ötmillió forintot nyertek a pályázaton, ezt anyagköltségre fordították.

– A Magyar Falu Program 2019. évi pályázati kiírása lehetőséget biztosított erre a megoldásra, és mi éltünk vele, hogy valóban esztétikus, szép környezetet alakítsunk ki a Hunyadi utcában – magyarázta a polgármester. – A felújítás teljes költsége mintegy tízmillió forintot tesz ki, a pályázati támogatást meghaladó összeget, ami elsősorban a munkadíjat fedezi, saját erőből biztosítjuk a beruházáshoz.

Szabó Krisztián és Légrádi Róbert a térburkolt járdát építi a Hunyadi utcában Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth Zoltán műszaki paramétereket is említett. Elmondása szerint valamivel több mint 400 méter hosszú szakaszról van szó. Azért döntöttek a térburkolás mellett, mert a költségeit tekintve közel ugyanannyiba kerül, mintha aszfaltoztattak volna, ám ezt esztétikusabb megoldásnak tartják. A község önkormányzati vezetője abbéli reményét is kifejezte, hogy a térköves járda arra is ráveszi a Hunyadi utca lakóit, hogy a jövőben gyalogosan már ne az úttesten közlekedjenek.

– A járdafelújítást követően a Hunyadi utca burkolatát is szeretnénk újraaszfaltoztatni, erre ugyancsak pályázatot nyújtottunk be, sajnos utóbbi esetében sikertelenül – folytatta a polgármester. – Ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy azt a fejlesztési programot, amely a község úthálózatából mintegy ötszáz méter hosszúságú szakaszt érint, szintén saját erőből oldjuk meg. A járda, valamint az úttest felújításával párhuzamosan pedig azokat az árkolási és tereprendezési munkálatokat is el fogjuk végezni, amelyek ugyancsak szükségesek a vízelvezetés biztonsága, valamint egy esztétikus környezet kialakítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában