A szeretet cselekedetei

2020.11.21. 07:00

A katolikusok a karitász javára gyűjtenek

Ezen a hétvégén, az egyházi év utolsó vasárnapján, Krisztus Király ünnepén a karitásznak gyűjtenek adományokat a katolikus templomokban. A jótékonysági akció Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódik.

Péter B. Árpád

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelében úgy fogalmaz: a világjárvány mindannyiunk életére hatással van, és sokkal nagyobb feladat hárul azokra, akik a gyógyítás és a felebaráti szeretet cselekedeteit gyakorolják – orvosokra, ápolókra, szociális munkásokra és önkéntesekre.

Ebben a segítségnyújtásban mi is részt vehetünk, amikor vasárnap adományainkkal az ő munkájukat könnyítjük meg – áll a körlevélben. A testület kiemeli: az egyházi szeretetszolgálatokra és a Katolikus Karitászra most nagyobb teher hárul, mint korábban bármikor, Szent Erzsébet példája pedig azt üzeni, hogy őket támogatva „mi magunk, akár a szobánk biztonságából is, részesei lehetünk ennek a szolgálatnak, és az ő kezükkel egybefonódva, mi is kinyújthatjuk kezünket a szükséget szenvedők és a betegek felé”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában