A halastó helyreállítására pályázatot nyújtottak be

2020.11.02. 15:00

Konyha- és tornaterem-felújításra költöttek Galambokon

Az előző testület idején megnyert hazai pályázati forrásból fejlesztettek a dél-zalai településen. Az önkormányzat konyhájának felújítására 32, az iskola tornatermének rendbetételére pedig közel 20 millió forintot költöttek.

Benedek Bálint

Szabó Tamás polgármester a nagy teherbírású emelőliftet mutatja

Fotó: Gergely Szilárd

Szabó Tamás polgármester elmondta: az előző testület is mindent megtett azért, hogy a község fejlődjön. Ezt a célt szolgálják a hamarosan elkészülő beruházások is. Az önkormányzat konyhájának vízvezetékrendszere elöregedett, az elnyert 32 millió forintból teljes rekonstrukción esett át, sőt a vizesblokkok felújítása is megtörtént. Ugyancsak a beruházás keretében a mozgássérülteknek egy modern, nagy teherbírású emelőliftet szereltek be a hosszú lépcsősor mellé. Az épületben új mellékhelyiséget is kialakítottak, ajtókat cseréltek, s megerősítették a tetőszerkezetet.

– A másik nagyívű fejlesztés az általános iskola tornatermét érintette – fűzte hozzá a településvezető. – A harminc­éves épület tetőfelújítását és a külső szigetelését már korábban elvégezték, de a belső terekhez nem nyúltak. A sportpadló tönkrement, a műanyag borítás több helyen sérült, és a csúszásgátló réteg is lekopott. A hazai forrásnak hála megújulhat, s az őszi szünet végén a gyerekek újra birtokba vehetik.

Szabó Tamás polgármester a nagy teherbírású emelőliftet mutatja
Fotó: Gergely Szilárd

Szabó Tamás hozzátette: bár az említett épületek bizonyos részei felfrissültek, keresik a forrásokat ahhoz, hogy teljes egészében megújulhassanak.

Ezenkívül most elsősorban a júliusi viharban megsérült halastó helyreállítására koncentrálnak, a vis maior pályázat elbírálás alatt van. Ezt követően a sportpálya környékét tennék rendbe, ahol egy sport- és szabadidő-komplexum kialakítását tervezik. Az energiahatékonyság jegyében pedig az önkormányzati épületekben egy korszerű napelemes rendszer kiépítésén gondolkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában