Koronavírus Zalában

2020.10.10. 14:47

Zalalövő polgármesterének családját is elérte a koronavírus

Gyarmati Antal zalalövői polgármester tájékoztatása szerint családját is elérte a koronavírus járvány. Élettársa, illetve idősebb fia teszteredményei bizonyultak pozitívnak. Őt szintén tesztelték, a ma, azaz szombaton megkapott eredmény alapján a polgármester nem fertőződött meg.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Fotó: ZH Archívum

Gyarmati Antal telefonos kapcsolatfelvétel során részletesen beszámolt az esetről lapunknak. Mint mondotta, október 2-án, azaz múlt pénteken reggel jelentkezett láz idősebb fiánál, majd élettársa is hasonló tüneteket produkált. Ők maguk kérték a tesztelésüket, s ezzel együtt úgy döntöttek, hogy otthonukban maradnak, azaz önkéntesen karanténba vonulnak. Ugyanígy tett a család harmadik tagja, a fiatalabb fiúgyermek is.

- A helyi általános iskolában tanító páromat, illetve az egyik zalaegerszegi középiskolában tanuló idősebb fiamat hétfőn tesztelték, s szerdán kaptuk meg az eredményt, hogy mindkettőjük szervezetében kimutatták a vírus jelenlétét – mondta a polgármester. – Ezt követően én is úgy döntöttem, hogy önkéntes karanténba vonulok, a város ügyeinek intézését otthonról végzem, valamint abba a korábbiaknál is több segítséget kértem Herczeg Imre alpolgármestertől. A minibölcsőde avatásán ezért már ő, illetve Szabó Tibor képviselőtársunk vett részt.

Gyarmati Antal polgármester
Fotó: ZH Archívum

Gyarmati Antalt csütörtökön tesztelték. Elmondása szerint tüneteket nem produkált, a két részből álló mintavétel pedig valóban csupán némi kellemetlen érzéssel járt. Az orr nyálkahártyájáról való mintavételt szinte meg sem érezte, a garatból való okozott nála enyhébb hányingert.

- A teszt eredményét az imént kaptam meg, negatívnak bizonyult – folytatta a polgármester. – Ennek ellenére továbbra is karanténban maradok, hiszen a családtagjaim közül ketten is megfertőződtek. Zalalövőn így jelenleg összesen két fő koronavírusos beteg gyógyul már tünetmentesen, illetve enyhe tünetekkel otthonában, s egy fő áll kórházi kezelés alatt. Ezen felül hat olyan személy él még a városban, akik járványügyi megfigyelés miatt nem hagyhatják el otthonukat.

Gyarmati Antal annyit mondott még, hogy mint azt a saját esetük is bizonyítja, bármennyire is elővigyázatosak vagyunk, bárhol felütheti a fejét a vírus. Ezért a járványügyi szabályok fokozott betartását kéri mindenkitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában