A járványhelyzet miatt rövidült a rendezvény

2020.10.23. 14:42

Ünnepséggel emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára Keszthelyen

Keszthelyen, a Fő téri templomban tartott ökomenikus Istentisztelet után a vírushelyzet miatt rövidebb ünnepséggel emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára.

Keszey Ágnes

A keszthelyi megemlékezés szónoka Szakály Sándor történész professzor volt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Nagy Bálint polgármester köszöntőjében kitért arra, hogy reményei szerint a keszthelyiek által jól ismert Fehér ember szobor jövőre, a forradalom hatvanötödik évfordulójára sokak kérésére már méltóbb helyen áll majd. Az ünnepséget a Helikon Versmondó kör két tagjának szavalata színesítette, majd Szakály Sándor történész professzor idézte fel a hajdani eseményeket, a forradalom és szabadságharc céljait.

A keszthelyi megemlékezés szónoka Szakály Sándor történész professzor volt
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-1956 kapcsán is el lehet mondani azt, amit oly sokszor szintén, hogy volt a megélt és a megírt történelem. A megélt történelem nem mindig ugyanaz, mint a megírt történelem. Én úgy gondolom, hogy nekünk valamennyiünknek, közte adott esetben maguknak a történészeknek is felelősségünk az, hogy ugyanaz legyen. Hogy azok legyenek a hősök, akik hősök voltak és azok legyenek az árulók, akik árulói voltak ennek a nemzetnek. Én azt gondolom, ezért kell sokat tenni közösen – emelte ki Szakály Sándor.

A megemlékezés a Várkertben lévő Fehér ember szobornál koszorúzással zárult.

A keszthelyi ünnepség koszorúzással zárult a Fehér ember szobornál – képünkön Nagy Bálint polgármester, Vozár Péterné alpolgármester és a képviselő-testület Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap
A keszthelyi ünnepség koszorúzással zárult a Fehér ember szobornál – képünkön Manninger Jenő országgyűlési képviselő Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában