Az idősek hónapja szerdán nem ért véget

2020.10.08. 07:00

Tizenegy nyugdíjascsapat versengett az Ebergényi úton

Negyedik alkalommal rendezték meg tegnap az Ebergényi úti lőtéren a megyebeli nyugdíjas korosztálynak szóló haditornát, ami lövészettel, íjászattal, gránátdobással, dárdahajítással és egyéb ügyességi, valamint elméleti feladatsorral várta a tizenegy csapatot.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalaegerszegi pedagógus csapatból Beck Antal az íjászat versenyszámnál, segítője Nadrai Rita főtörzsőrmester

Fotó: Pezzetta Umberto

A Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének védnökségét élvező programot hagyományosan a megyeszékhelyi Honvéd Nyugdíjas Klub szervezi, és Németh István elnöktől megtudtuk, idén különösen körültekintően állították össze a nap forgatókönyvét. Ezúttal 55-en versengtek, és a korábbi évekhez képest jóval nagyobb érdeklődés jelezte: a nyugdíjasok megragadnak minden biztonságos alkalmat, hogy közösségi életüket megtartsák.

A zalaegerszegi pedagógus csapatból Beck Antal az íjászat versenyszámnál, segítője Nadrai Rita főtörzsőrmester
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Közösségi aktivitásra biztatta a résztvevőket Balaicz Zoltán polgármester és dr. Kocsis Gyula, az idősek országos szervezetének megyei elnöke is, utóbbi tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy az idősek hónapja keretében október 15-én kiállítás nyílik a Móricz-galériában a klubtagok munkáiból, s itt hirdetik ki a Korona 20 című irodalmi pályázat eredményét.

A haditorna-versenyben tizenegy feladat állomásait járták végig a benevezett csapatok, melyek közt a Honvéd Klub mellett a zalaegerszegi nyugdíjas pedagógus, a ságodi, a csácsi, a botfai, a lovászi klub tagjai, a katasztrófavédelem nyugdíjasai, valamint a Szív- és Érbetegek Klubja két csapata szállt be a küzdelembe, de jelen volt Nagykanizsa és Keszthely egy-egy csoportja is, ők versenyen kívül teljesítették a próbát. A késő délután véget érő haditorna helyezettjei az önkormányzat által biztosított jutalmakat később kapják meg ünnepélyes keretek között. A vetélkedést a zalaegerszegi Honvéd Klub nyerte, második lett az Olajbányász Lovászi, harmadik a botfai Őszirózsa Klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában