Koronavírus Zalában

2020.10.12. 07:00

Szünetel a szakrendelés Letenyén

Bizonytalan ideig nem lesznek belgyógyászati vizsgálatok a helyi egészségházban, mivel az orvosokat átvezényelték Zalaegerszegre, a megyei kórházba, koronavírusos betegeket ápolni.

Benedek Bálint

Fotó: pixabay.com

Farkas Szilárd polgármester elmondta: az önkormányzat öt éve dolgozik együtt a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházzal, amely járóbeteg-szakellátásra orvosokat biztosít. Az együttműködés kitűnő, mindenki elégedett a szolgáltatás színvonalával. Ám néhány napja a belgyógyász-szakrendelések elmaradoztak, ezért megkereste az illetékeseket. A polgármester írásban azt a választ kapta, hogy bizonytalan ideig kizárólag a belgyógyászati szakrendelés szünetel, az ott dolgozó három orvosnak és egy rezidensnek a megyeszékhelyen a Covid–19-es betegek ápolásában kell helytállniuk. Szeretnék, ha mielőbb rendeződne a helyzet, hisz 27 település betegeit látták el, nekik most Nagykanizsára kell utazniuk belgyógyászatra. Megkeresésünkre dr. Brünner Szilveszter, a kanizsai kórház főigazgató-főorvosa telefonon annyit közölt: nem nyilatkozhat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában