Közlemény

2020.10.09. 09:54

Szerdán gyakorlatoznak a MOL Nyrt. dolgozói Zalaegerszegen

A MOL Nyrt. Zalai Finomítója katasztrófavédelmi engedély birtokában végzi tevékenységét a Zalaegerszegen, a Zrínyi út 6. szám alatti telephelyén. Jogszabályi előírás alapján minden évben úgynevezett „Belső Védelmi Terv Gyakorlatot” tartanak, melynek egyebek mellett célja a telephelyen veszélyes anyagokkal kapcsolatos, a kialakuló normáltól esetlegesen eltérő helyzetek megelőzésére, kezelésére való felkészülés.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A MOL Nyrt. dolgozói 2020. október 14-én, szerdán, délelőtt 9 órai kezdettel hajtják végre gyakorlatukat, melynek megfelelőségét a helyszínen a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági ellenőrei vizsgálják.

A gyakorlat ideje alatt – megkülönböztető jelzések használata nélkül – a katasztrófavédelem gépjárműveinek mozgása várható. Továbbá a gyakorlat ideje alatt több alkalommal működésbe lép a telephely riasztó, tájékoztató rendszere. A jelzések a telephely környezetében hallhatóak lesznek, a valós helyzettől megkülönböztetés érdekében riasztást elrendelő hangjel előtt a „Gyakorlat-gyakorlat-gyakorlat!” mondatok fognak elhangzani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában