idősek hónapja

2020.10.06. 10:00

Programok szépkorúak számára Lentiben

Az elmúlt héten pénteken gyalogtúrát szerveztek a Civil Nyugdíjas Klub tagjai és a hozzájuk csatlakozók az idősek világnapja, illetve az idősek hónapja alkalmából.

Korosa Titanilla

A túrázók a mumori városrész felé vették az irányt

Fotó: Korosa

Az öt kilométeres túra előtt a Helyi Értékek Házánál a résztvevőket Horváth László, a város polgármestere köszöntötte. Külön felhívta a nyugdíjasok figyelmét arra, hogy egészségük védelmében fokozottan tartsák be a járványügyi előírásokat, viseljenek maszkot, és vigyázzanak magukra. Ha szükséges, kérjenek segítséget az önkormányzattól.

A túrázók a mumori városrész felé vették az irányt
Fotó: Korosa

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel idén kevesebb programot hirdetnek meg az idősek hónapjához kapcsolódóan, tudtuk meg Császár Dezsőtől, a Civil Nyugdíjas Klub vezetőjétől. Kihasználva a kellemes őszi időt, a kültéri programokra helyezve a hangsúlyt, a gyalogtúra mellett ezen a héten tíz kilométeres kerékpáros kirándulás is vár a klubtagokra, ebben a Mocorgók Egyesület tagjai lesznek segítségükre.

Tegnap pedig a szellemi frissességüket tették próbára az idősek a városi könyvtár által szervezett műveltségi vetélkedőn, ahol a Civil Nyugdíjas Klub, a gyalogló idősklub, a Szépkorúak Civil Szervezete és a városi idősügyi tanács 5 fős csapatokkal képviseltette magát. E héten csütörtökön pedig a 100 éve született Vajda József népdalgyűjtő, néprajzkutató, tanító tiszteletére tartanak emlékestet a könyvtárban 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában