Tudatos közlekedésre nevelnek

2020.10.15. 15:00

Pályázati pénzből valósították meg az egyhetes programot Iharosberényben

Az Iharosberényi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület nyertes pályázatának programját valósította meg a múlt héten a helyi általános iskolában.

Horváth-Balogh Attila

A másodikosok végül rajzokkal is megmutatták, hogy méltók lettek a „gyalogos jogosítványra”

Fotó: ZH

Mint azt Ledniczky Miklós Jánosné, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, az Országos Polgárőr Szövetség írta ki azt a közlekedésbiztonsági pályázatot, amelyre az egyesület is pályázott egy közlekedésbiztonsági hét programtervével. A pályázaton ehhez a szervezet informatikai eszközöket nyert el, ami nagy segítség az ilyen és ehhez hasonló programok lebonyolításához.

A másodikosok végül rajzokkal is megmutatták, hogy méltók lettek a „gyalogos jogosítványra”
Fotó: ZH

– A közlekedésbiztonsági hét megvalósítására most kerülhetett sor, kicsit szerényebb körülmények között, mint ahogy terveztük, mivel a vírushelyzet miatt nem lehetett összevontan, több osztály tanulóinak megtartani az előadásokat – jelezte Ledniczky Miklós Jánosné. – A 2. osztályban a kicsiknek egy tanmesés előadás keretében én tartottam előadást a gyalogos közlekedés szabályairól. A gyermekek nagy élvezettel hallgatták, és minden fontosabb rész után tesztfe­ladatok kitöltésével, párokban bizonyították, hogy figyeltek az elhangzottakra. Végül rajzokkal is megmutatták, hogy bizony, méltók lettek a „gyalogos jogosítványra”. Az órákon a munkát az osztályfőnökük, Bognárné Sznopek Andrea segítette.

Az elnök hozzátette: a nagyok közül a 6. osztályban folytatódtak az előadások, ahol interaktív formában, diavetítéssel egybekötött bemutatón ismerkedhettek meg a tanulók a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaival. Utána a megszerzett ismereteket a szóbeli kérdéseket követően rajzban is megerősítették, a kerékpáros közlekedésben fontos táblákat rajzolva le. A munkát Vörös Kristóf tanár és Báránkó Piroska intézményvezető-helyettes segítette.

– A hét elején meghirdetett közlekedésbiztonsági rajzpályázat létrejöttében Gazdag Éva tanárnő működött közre, a legjobbakat itt is díjaztuk. Reméljük, hogy ezentúl minden évben meg tudjuk szervezni a közlekedésbiztonsági hetet, mindig tovább szélesítve a tudást a különböző közlekedési területeken, hiszen nagyon sok a baleset, amitől próbáljuk óvni a felnövekvő nemzedéket a biztonságos közlekedést szem előtt tartó tudatosságra neveléssel is – zárta mondandóját Ledniczky Miklós Jánosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában