nyugodjon békében!

2020.10.10. 18:06

Meghalt Tarnóczky Attila

Szombaton kaptuk a szomorú hírt, 75 éves korában elhunyt, Tarnóczky Attila tanár, országgyűlési képviselő, Nagykanizsa alpolgármestere és helytörténész.

Benedek Bálint

Tarnóczky Attila

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Tarnóczky Attila 1945-ben Nagykanizsán született. Középiskolai tanulmányait is szülővárosában végezte, majd az ELTE kémia-fizika szakán diplomázott. Később technika tanári végzettséget is szerzett. 1971-2005-ig a Dr. Mező Ferenc Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában tanított.

Tarnóczky Attila
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

Nagykanizsa és körzete egyéni parlamenti képviselőjeként 1990 és 1994 között dolgozott a városért, majd 1998-tól Kanizsa alpolgármesteri posztját töltötte be. Tarnóczky Attila hosszú évek óta Nagykanizsa helytörténetének fáradhatatlan, önzetlen kutatójaként dolgozott, a városvédő egyesület munkáját is támogatta. Tizenhét évvel ezelőtt kisméretű, lényegi információkat tartalmazó várostörténeti táblák elhelyezését kezdeményezte, a nagykanizsai, helytörténeti szempontból fontos épületeken.

Széleskörű kutatómunkája során több mint ötszáz kanizsai épületet, a hozzájuk tartozó történeteket, hajdani személyeket, szervezeteket örökített meg, és tett elérhetővé a Halis-könyvtár Hol, mi? internetes adatgyűjteményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában