Több alternatíva vetődött fel

2020.10.16. 07:00

Jégpálya létesülhet Zalakaroson

Jégpályát és extrém sportpályát alakíthatnak ki a fürdővárosban.

Horváth-Balogh Attila

A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy a polgármesteri hivatal vizsgálja meg a zalakarosi kézilabdapályán jégpálya és nyári időben extrém sportpálya megépítésének lehetőségét. Több alternatíva vetődött fel a helyszín és a pénzügyi finanszírozás vonatkozásában: az elsődleges koncepciók szerint a jégpálya a Fürdő Hotel mögötti, használaton kívüli kézilabdapályán, vagy az éppen kivitelezés alatt álló gyógyhelyi központ egyik ingatlanán valósulhatna meg saját beruházásban, esetleg bérleti konstrukcióban.

Saját beruházás esetén a költségek egy 400 négyzetméteres pályánál elérik az 50 millió forintot is, a bérleti díj viszont havi 15 millió forintnál állna meg. A jégpálya a nyári időszakban extrém sportpályaként működhetne.

Stégli János képviselő szerint a fürdőzés és a korcsolyázás összekötése vonzó lenne az ideérkezők számára, s az utóbbi a helyi és térségi lakosoknak (Nagykanizsát is beleértve) biztonságos téli sportolási lehetőséget nyújtana. Ezenkívül a zalakarosi és a környékbeli iskolásoknak korcsolyaoktatást lehetne szervezni, vagy jégdiscót tartani.

Az extrém sportpálya pedig a fiatalok körében ma a legnépszerűbb szabadidős sportágak űzéséhez (gördeszka, görkorcsolya, bicikli) biztosítana teret a kézilabdapályán kialakítandó, felépíthető és elbontható játékelemek révén.

A képviselő-testület úgy döntött: felkéri a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnökét, hogy az egyesület alakítsa ki álláspontját, lát-e lehetőséget a jégpálya és az extrém sportpálya kialakításának finanszírozására, források bevonására, valamint biztosítottnak látja-e a gazdaságos működtetést, illetve tegyen javaslatot az üzemeltetési időre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában