soron kívüli ülés

2020.10.13. 07:00

Hamarosan teljesen megújul a közvilágítás Zalalövőn

Rövid időn belül teljesen megújul a város közvilágítása, vagyis hamarosan sor kerülhet a több évtizede meglévő lámpatestek cseréjére. A munkálatok elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárásról soron kívüli ülésén döntött az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

A tanácskozást ezúttal Herczeg Imre alpolgármester vezette, miután a város polgármestere, Gyarmati Antal a családját elért koronavírus-járvány miatt karanténra kötelezett. A képviselők ezt az egy napirendi pontot tárgyalták, s miután a munkálatok iránt csupán egyetlen vállalkozás mutatott érdeklődést, így mindössze azt kellett megvizsgálniuk, hogy az általuk benyújtott pályázat megfelel-e a meghirdetett feltételeknek, illetve árajánlatuk összhangban áll-e az önkormányzat elképzeléseivel. Miután mindkét feltétel teljesülni látszik, így a jelen lévő képviselők az ajánlatot elfogadták, s ebből kifolyólag még ebben a hónapban sor kerül a szerződéskötésre, majd azt követően indulhat a kivitelezés is.

Herczeg Imre elmondta: a közvilágítás korszerűsítése során a munkálatokkal megbízott kivitelező több száz lámpatestet cserél le korszerűbb, energiatakarékos fényforrásokra. A fejlesztés költségére a kevesebb energiahasználatból adódó megtakarítás nyújt majd fedezetet, így a rekonstrukció a városnak nem kerül többletpénzébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában