Hatósági engedéllyel használták fel a tűzijátékot

2020.10.28. 19:36

Filmforgatás miatt „durrogtattak” a Gébárti-tónál

Nagyon hangosnak találta a hétfő esti filmforgatással járó zajokat olvasónk, aki a Cserfa utcában lakik. 

ZH

Szerkesztőségünknek küldött levelében Sárecz Lajos Árpád azt írta, hogy október 26-án 21 óra tájban a Gébárti-tó felől tapasztaltak erős hang- és fényjelenséget, amit még további 4 eset követett majdnem 22 óráig. Azt látták, hogy soha nem tapasztalt erősségű töltetekkel rendelkező tűzijátékot lőnek fel, melynek hangjait még a tó víztükre is felerősítve továbbította feléjük. Mint írta, másnap több környékbeli felháborodott lakóval beszélt, és mindössze egy személy tudott annyit, hogy a lakókörzetüktől a Gébárti-tó felé vezető gyalogútra ki volt írva, hogy a tó környéke filmforgatás miatt le van zárva. Felháborítónak tartja olvasónk, hogy a környék lakosságát egy karóra szúrt cetlivel értesítették.

Olvasónk észrevételével kapcsolatban megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot, ahonnan a sajtószóvivőtől, Takács Tivadar rendőr alezredestől azt a választ kaptuk, miszerint 2020. október 26-án 20 órától a Gébárti-tónál hatósági engedély alapján pirotechnikai termékek felhasználása történt. A tűzijátékkal és a bejelentéssel kapcsolatban egyéb rendőri intézkedésre nem került sor.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól kérdésünkre azt közölték, hogy nem kaptak bejelentést hétfőn este a történtek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában