1956

2020.10.21. 12:00

A technikát hívták segítségül az Eötvös-iskola diákjai

Elmaradnak idén az oktatási intézményekben az ünnepségek, ám az Eötvös-iskola nevelőtestülete úgy döntött, hogy az osztálytermekben levetített videóval tisztelegnek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Mozsár Eszter

Fotó: Eötvös-iskola

Az összeállítás a 8. b osztály saját termében, a kamarakórus pedig a próbahelyén készítette. A próbákat több csoportban, egymástól biztos távolságra tartották. A műsor Standi Gyuláné osztályfőnök ötlete alapján a többi kolléga segítségével jött létre. Az intézmény a zenei világnapról hasonló módon emlékezett meg.

Fotó: Eötvös-iskola
Fotó: Eötvös-iskola
Fotó: Eötvös-iskola

Standi Gyuláné a zaol-nak elmondta, a műsor célja nem a tények száraz közlése volt, hanem a forradalmat kiváltó és vezérlő érzelmek megjelenítése. Ehhez külföldi hírességek gondolatait idéztek, valamint a börtönjelenethez korabeli dokumentumokat, vádiratokat használtak fel. Azt szerették volna érzékeltetni, hogy sokszor fiatal, iskoláskorú áldozta fel magát. Így állítottak emléket a „pesti srácoknak”.

A videóban csupa olyan zenei részletet énekeltek, ami a forradalommal összeforrt. Bátor, szókimondó dalokat választottak a polbeat hőskorából. A műsorban fellépők örömmel vállalták a szereplést, hogy az üzenet így jusson el diáktársaikhoz.

Fotó: Eötvös-iskola
Fotó: Eötvös-iskola
Fotó: Eötvös-iskola
Fotó: Eötvös-iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában