A vírushelyzet miatt online térben

2020.10.27. 09:00

A pacsai iskola két csapata kiválóan szerepelt a versenyen

Szép sikert értek el a pacsai iskolások egy országos versenyen, az egyik csapat 2., a másik 5. helyezett lett.

ZH

Magyar Mihály, Ódor Márkó, Horváthné Tánczos Gabriella és Fehér Csongor

Fotó: pacsai iskola

A versenyről Horváthné Tánczos Gabriella felkészítő pedagógus és Pálos Henrietta intézményvezető számolt be lapunknak. Az előzményekről közölték: az előző tanévben a Pacsai Általános Iskola tanulói jelentkeztek egy országos, levelezős környezetismereti-környezetvédelmi versenyre, melyet a Miskolci Szirmai Általános Iskola hirdetett meg. A verseny három fordulóból állt, s a legjobban teljesítő csapatok kerültek az országos döntőbe.

Magyar Mihály, Ódor Márkó, Horváthné Tánczos Gabriella és Fehér Csongor
Fotó: pacsai iskola

A vírushelyzet miatt azonban a tanév végén az élő országos döntő elmaradt, azt a 2020–2021-es tanév elején, október 2-án bonyolították le online formában. Az országos döntőbe a pacsai iskola két alsós csapata jutott be.

A verseny két részből állt. Elsőként egy videószobában találták magukat a gyerekek, ahol a feltett kérdésekre villámgyorsan kellett válaszolniuk. A döntő második részében egy online tesztet kellett megoldaniuk, amelyhez előre megkapták a felkészülési anyagot. Ez is sikerrel zárult a pacsai iskola pedagógusai, Csóborné Ács Éva (2. osztály) és Horváthné Tánczos Gabriella (3. osztály) eredményes munkájának köszönhetően.

A tavalyi 2. osztályosokból alakult Fénysugár nevű csapat (Sziva Dorina Réka, Dömötör Dániel, Németh Gergely József) országos 5. lett, a Kányadombi indiánok, akik az akkori 3. osztályosok voltak (Fehér Csongor, Magyar Mihály, Ódor Márkó), országos 2. helyezést értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában