Kiemelt fejlesztési területek

2020.09.12. 07:00

Teniszpályák épülnek, emelték a háziorvosi ügyeletben dolgozók díjait Zalaegerszegen

Az év elején elfogadott, 64,2 milliárd forintos költségvetés 66,2 milliárdosra nőtt a csütörtöki közgyűlésen megszavazott módosítással.

Szabó Judit

Még ebben a hónapban elkezdődik a Petőfi-iskola felújítás

Fotó: Katona Tibor

Erről is beszámolt Balaicz Zoltán polgármester a pénteki Zeginfón. Elmondta: a költségvetés számai minden bizonnyal változnak, hiszen bár a főösszeget növelték újabb pályázati támogatások, a koronavírus- járvány miatti bevételkiesést 2,3 milliárdosra becsülik, amit októberben, ha már pontosan látják a válság hatását, kezelni kell.

A közgyűlés kijelölt néhány kiemelt fejlesztési területet, ahol beruházásra készül az önkormányzat vagy valamelyik magánvállalkozás. A Kerámia lakóparkban folytatná a beruházó a lakásépítést, Neszelében pedig a településrészi önkormányzat a labdarúgó-szövetség támogatásával sportcélú fejlesztést tervez.

Még ebben a hónapban elkezdődik a Petőfi-iskola felújítás
Fotó: Katona Tibor

Az önkormányzat a pályázati elvárásoknak megfelelően új nevet adott a gébárti Kézművesek Házának, amit eztán Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóháznak hívnak.

Elfogadták az idősügyi koncepciót és 12–18 százalékkal emelték a háziorvosi ügyeletben dolgozó orvosok és szakdolgozók díját, mondta Balaicz Zoltán, majd úgy is, mint a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja, bejelentette három új, keményborítású teniszpálya építését. Nettó 178,7 millió forintból, állami forrásból épülnek a létesítmények az Ifjúsági és Sportcentrumban. Folytatódik a birkózóterem felújítása is, amelyhez plusztámogatást kaptak.

A képviselők hozzájárultak, hogy új kenneleket helyezzen el az állatmenhelyen az üzemeltető. Balaicz Zoltán arról is beszámolt, hogy folytatódik a leromlott állapotú belvárosi ingatlanok szanálása. Miután a Kölcsey és Batthyány utca sarkán sikerült felszámolni egy városképet rontó épületet, és egy magánvállalkozó az Eötvös utca 18–20. alatt is elvégezte a bontást és már építkezik, most a Kazinczy tér 6. alatti, önkormányzati tulajdonú lakások kerülnek sorra. Az önkormányzat meghirdette az ingatlanokat.

A polgármester végül elmondta: még ebben a hónapban elkezdődik a Petőfi-iskola felújítása, megnyílik a Willis hotel és megtörténik az M76-os út műszaki átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában