döntések

2020.09.24. 07:00

Soron kívüli ülés Lentiben: ösztöndíj rászorulóknak

Az augusztusban benyújtott vis maior támogatási kérelemhez kapcsolódó rendelet és a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjkérelmek elbírálásának rendjéről szóló szabályzatot is módosította a képviselő-testület szerdai, soron kívüli ülésén.

Korosa Titanilla

Augusztusban a szélsőséges időjárás miatt a bárszentmihályfai városrészben két út mészkőburkolatában is jelentős károk keletkeztek. A helyreállításra az önkormányzat kérelmet nyújtott be a vis maior keret terhére. Az előzetes felmérések alapján 110, illetve 100 méteres szakaszokról volt szó.

Szeptember elején a jogosult hatóságok a helyszínen megállapították, hogy az egyik útszakaszon 70, a másikon 40 méter helyreállítása indokolt, ezért a költségek mintegy 1,6 millió forintra módosultak.

Felülvizsgálta a testület a Bursa Hungarica ösztöndíj elbírálásának rendjét is. Eszerint azok a szociálisan rászorulók jogosultak a támogatásra a jövőben, akik háztartásában az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 250 százalékát (71.250 forint) és vagyonnal nem rendelkeznek. A testület döntött: a város csatlakozik az ösztöndíjrendszer 2021-es fordulójához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában