Visszafogott ünneplés

2020.09.01. 15:00

Most nem hívtak sztárvendéget a nemesnépi falunapra

A koronavírus-járvány miatt visszafogott, családias hangulatú falunapot tartottak a határ menti községben. Ezúttal nem hívtak sztárvendéget, a főzőversenyt azonban megtartották.

Gyuricza Ferenc

Szunyogh Ferenc, a főzőverseny zsűrijének egyik tagja és Nagy István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Nagy István polgármester elmondta: a község búcsúja augusztus utolsó vasárnapjára esik, emiatt tartják a falunapot is ebben az időpontban.

Szunyogh Ferenc, a főzőverseny zsűrijének egyik tagja és Nagy István
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Most elsősorban a helybéliekre, a hazatérő elszármazottakra, valamint a környező településeken élőkre számítottunk, akik leginkább az emberi, baráti kapcsolatok miatt jönnek el a rendezvényre, hogy kötetlen hangulatban találkozzanak, beszélgessenek – utalt a szerényebb programra a polgármester. – Ehhez egy főzőverseny remek kereteket teremt, így most ez vált a falunap első számú eseményévé. Tíz csapat jött össze, amelyek többsége magyaros, gulyás vagy pörkölt jellegű ételekkel jelentkezett, de készültek különlegességek, például tárcsás húsok is. Az önkormányzat ehhez csapatonként másfél kilogramm hús, burgonya és hagyma, valamint tűzifa biztosításával járult hozzá.

Az ételeket háromfős zsűri bírálta el, ennek tagjai a korábbi nemesnépi főzőversenyeken eredményesen szereplő márokföldi Bedő Katalin, a vadételek mestereként ismert reszneki Szunyogh Ferenc, valamint Csesztreg polgármestere, Bedő Róbert voltak. Végül a jelenlévők közösen fogyasztottak el mindent, miközben a zenét a nap során Kondákor Roland biztosította. A gyerekek szórakozásához pedig ugrálóvár is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában