Olcsóbban lehet fenntartani

2020.09.01. 11:30

Korszerűsítik az egyedutai óvodát, és új játszóteret építenek Letenyén

Pályázati forrásból végzik el az egyedutai városrész óvodájának energetikai korszerűsítését. Egy másik pályázati sikernek köszönhetően pedig új játszótérrel is gyarapodik a nevelési intézmény.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármester, Hermánné Szunyogh Éva óvodavezető és Takács Tamás, az ÉKKÖV Kft. ügyvezetője

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

– Önkormányzatunk a Területfejlesztési Operatív Program keretében nyert 15,1 millió forintot az egyedutai városrész óvodájának energetikai korszerűsítésére – mondta Farkas Szilárd polgármester. – Ez az összeg azonban nem volt elegendő, ezért a képviselő-testület 6,2 millió forinttal kiegészítette. Fontos a beruházás, hiszen az intézménynek otthont adó épület már nem fiatal, az állapota sem kifogástalan, és egyelőre ugyan csak az energetikai korszerűsítés valósulhat meg, de legalább elindultunk valamerre, és szeretnénk folytatni a fejlesztést.

Farkas Szilárd polgármester, Hermánné Szunyogh Éva óvodavezető és Takács Tamás, az ÉKKÖV Kft. ügyvezetője Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Takács Tamástól, a kivitelezés lehetőségét meghívásos pályázaton elnyert önkormányzati cég ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a munkálatok során az épület homlokzatának hőszigetelése, vakolása és színezése, a padlásfödém hőszigetelése, a homlokzati ajtók cseréje (az ablakok cseréjére már korábban sor került), az akadálymentesítés, akadálymentes vizesblokk kialakítása, továbbá a kazán cseréjével a fűtési rendszer korszerűsítése valósul meg.

– A munkálatok még az ősszel befejeződnek, s mivel először a belső térben dolgoztak, az óvodai nevelés már hétfőn megkezdődhetett az épületben – vette vissza a szót a polgármester. – Persze van még teendő, a belső padlózat, a bútorok és a tető cseréje és a belső festés, melyre hamarosan 40 millió forintos pályázatot nyújt be önkormányzatunk a Magyar Falu Programhoz. A jövőben is pályázni fogunk minden olyan lehetőségre, melynek révén folyamatosan elvégezhetjük az önkormányzati intézmények felújítását.

Farkas Szilárd arról is beszélt: szintén a Magyar Falu Programból közel 5 millió forintot nyertek egy óvodai játszótér megépítésére.

– Komplett csúszdavárat telepítünk az egyedutai óvoda udvarára, némi tereprendezéssel, térkövezéssel egybekötve. A kivitelezés előkészítése már folyamatban van.

A Bajcsy utcai, belvárosi óvodaépülethez egy tornatermet szeretnének építeni, de ez is pályázati forrás függvénye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában