Száznegyven háztartás

2020.09.09. 07:00

Kiépült a szennyvízhálózat és megújultak Pórszombat útjai is

Kiépült a szennyvízhálózat a településen, és a nyári hónapokban jórészt az érintett útszakaszok helyreállítását is elvégezte a kivitelező.

Korosa Titanilla

Zajlik a részleges helyreállítás a Rákóczi utcában – balra Tánczos László

Fotó: Korosa Titanilla

A szennyvízhálózat építése során mintegy háromezer hálózati és kétezer méter nyomóvezetéket fektettek le, illetve két átemelőt is kiépítettek. A rendszer 140 háztartás szenny­vízelvezetését oldja meg.

– Az utak helyreállítását, az aszfaltozást jórészt elvégezte a kivitelező – tájékoztatott Tánczos László polgármester. – A főutcát, mely a Magyar Közút kezelésében van, teljes szélességében aszfaltozták, és szerettük volna, ha a kisebb, önkormányzati kezelésben lévő útjaink is teljes szélességben új burkolatot kapnak. Így a temetőhöz, a sportpályához vezető út, illetve a Jókai utca önkormányzati tulajdonban lévő részét, valamint a sűrűn lakott Petőfi és Ady utcák teljes szélességükben új burkolatot kaptak. A munkálatok költségéhez mintegy 4,5 millió forint önerővel járultunk hozzá, illetve vállaltuk az útpadkák helyreállítását is. Mintegy 90 százalékban új burkolatot kaptak a falu útjai, a következő hetekben még a járdák helyreállítását végzik el.

Zajlik a részleges helyreállítás a Rákóczi utcában – balra Tánczos László
Fotó: Korosa Titanilla

Kivétel ez alól a Táncsics utca, amit a beruházás csak 50-70 méter hosszban érintett, ezért ezt sávosan aszfaltozták le, illetve a Rákóczi utca is.

– Utóbbiban is csak sávos helyreállítás történt, ott, ahol a szennyvízhálózat kiépítése miatt bontani kellett a burkolatot – folytatta a polgármester. – Ennek oka, hogy az utat használó egyik helyi vállalkozó jelentős beruházást tervez külterületen, emiatt nehézgépjárművek járhatnak majd ezen a részen, várhatóan rongálva a burkolatot. Ezért úgy döntöttünk, hogy most ezt a szakaszt nem aszfaltoztatjuk le teljesen, megvárjuk, míg a beruházás elkészül, és azt követően, közösen a vállalkozóval elvégezzük a teljes pályatest helyreállítását, aszfaltozását. Ezt a tervezett munkálatot nagyobb részben a vállalkozó finanszírozza majd a megállapodás szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában