fejlesztés

2020.09.19. 07:00

Hosszabb lesz a Csömödéri Állami Erdei Vasút

A Mura-program keretében néhány éve az államtól egymilliárd forint tá­mogatást kapott a Zalaerdő Zrt. a térség turisztikai fejlesztéseire.

BB

Gál Károly, a Zalaerdő Zrt. vagyongazdálkodási osztályvezetője, Cseresnyés Péter, Rosta Gyula és Pulai Gábor projektvezető Fotó: Gergely Szilárd

Ennek részeként a Csömödéri Állami Erdei Vasút kistolmácsi szakaszát egy kilo­méterrel meghosszabbítják.

A beruházásról tegnap a Zalaerdő Zrt. kistolmácsi erdei lakjában tartottak sajtó­tájékoztatót. Rosta Gyula ve­zérigazgató elmondta: a kivitelező S24 nevű konzorcium megkezdte a munka előkészítő fázisát, s várhatóan a tavasszal megnyílhat az új pályarész. Vagyis az eddigi 32 kilométeres, személyszállítás­ra szolgáló szakasz bővül, így Lenti Csömödéren keresztül összeköttetésbe kerül Kistolmáccsal.

Gál Károly, a Zalaerdő Zrt. vagyongazdálkodási osztályvezetője,
Cseresnyés Péter, Rosta Gyula és Pulai Gábor projektvezető Fotó: Gergely Szilárd

Cseresnyés Péter államtitkár kiemelte: a Mura-­program révén számos turisztikai fejlesztés valósult meg a térségben. A résztvevők végül megnézték a munkákat. Mint elhangzott: a kivágott 1,5 hektáros erdőrészlet fejében a Budafai Arborétum mellett ugyanekkora területen erdősítést hajtanak végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában