akcióban a kanizsai rendőrök

2020.09.18. 07:00

Gyorshajtókat szűrtek Zala megye útjain

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) „Figyelem az útra” elnevezéssel fokozott közúti ellenőrzést hirdetett. Az akcióban tegnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság zalaegerszegi és nagykanizsai kapitányságai is részt vettek.

Benedek Bálint

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának két rendőre, Perényi Tamás törzsőrmester és Rozs Rita őrmester egy kamionost ellenőriz

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó 61-es főút várost elkerülő szakaszán ellenőriztek a rendőrök. Ottjártunkkor némelyik járművezetőt még az élénk médiaérdeklődés és a rendőrségi gépkocsik látványa sem riasztotta el a szabálysértéstől.

Láttunk olyan sofőrt, aki veszélyes manőverrel, záróvonalon kanyarban előzött, s olyat, aki egész biztosan túllépte a megengedett sebességhatárt. Éppen a gyorshajtók kiszűrése érdekében hajtották végre a célzott ellenőrzést a rendőrök. A helyszínen Miszlai Ákos rendőr alezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta: a 61-es főút mellett a 7-es, illetve a 74-es főutakon vannak kint. Az akciót az indokolja, hogy Magyarországon a személyi sérüléssel járó közúti balesetek közel 35 százalékát gyorshajtók okozzák. Sajnos ez az adat Zala megyére is igaz.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának két rendőre, Perényi Tamás törzsőrmester és Rozs Rita őrmester egy kamionost ellenőriz

– A sebességméréseket háromféle módszerrel hajtjuk végre – folytatta – Az egyik, amikor civil rendőrautóból mérjük a sebességet, és az objektív felelősség alapján a gépjármű üzembentartója kapja meg a bírságot. A másik lehetőség, hogy egy mozgó, jelzés nélküli autóból ellenőriznek a kollégák, és helyszíni eljárás során szabják ki a büntetést. A harmadik verzió, hogy az út melletti rendőrségi járműből mérjük a sebességet, s a szabálysértőt a kicsivel arrébb posztoló megállító rendőrök tartóztatják fel. A héten a vezetéskor kézben tartott mobiltelefont is ellenőrzik, s a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységeket is figyelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában