Magyar Falu Program

2020.09.19. 07:00

Extrákkal felszerelt autóbuszt adtak át Eszteregnyén

A májusban elindult falugondnoki szolgálat ellátását megkönnyítő, minden extrával felszerelt buszt adtak át tegnap ünnepélyes keretek között Eszteregnyén.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter (jobbra) és Kele Lajos az új falugondnoki busz átadóján Fotó: Gergely Szilárd

A gépjármű a Magyar Falu Program keretében érkezett a településre. Az átadón Kele Lajos polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is megjelent. A településvezető elmondta: a feladatok ellátását a régi kocsival kezdte el a szolgálat, de az új busz nagyban megkönnyíti a munkát. A külterületen, Obornakon sok idős ember él, a róluk való gondoskodásban nagy szerepe lesz. A jármű 14,8 millió forintba került, kilenc­személyes és minden kényelmi extrával felszerelt.

Cseresnyés Péter (jobbra) és Kele Lajos az új falugondnoki busz
átadóján Fotó: Gergely Szilárd

– Egy ilyen fejlesztés, előrelépés ünnep a településeken – fogalmazott Cseresnyés Péter. – A Magyar Falu Program a vidék lélekmegtartó erejére koncentrál. Egy modern gépjármű segítségével a gyerekek adott esetben eljuthatnak az iskolába, az idősek pedig a városi kórházba. Ez kényelmesebbé teszi a mindennapokat az eszteregnyeiek számára – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában