zajlik a munka

2020.09.28. 19:57

Alsópáhokon 150 méteres vízelvezető árok épül

A vízelvezető árok a település déli részén készül. A munkálat egy része a katasztrófavédelmi újraminősítő gyakorlat keretén belül valósult meg.

KeszthelyTV

A KeszthelyTV riportjából kiderül, hogy Alsópáhok önkéntes mentőcsoportjának ötévenként kell ehhez hasonló munkát végeznie, melyet egy katasztrófavédelmi bizottság felügyel. A 40 önkéntesből sajnos sokan nem tudtak részt venni a minősítő gyakorlaton.

A megfelelő csapadékvíz-elvezetés megvalósítása azért is fontos, mert a település nyugat-keleti irányú és lejtős, így többször van kitéve a hirtelen lezúduló csapadék okozta károknak. Mint írják, a Kossuth utcában található helyszín egy új lakóterület, ahol 130 beépítésre szánt ingatlan helyezkedik el, s ezek megóvása fontos feladata az önkormányzatnak.

- Itt már a szennyvíz-elvezetés kiépítése az utcákban már megtörtént. Ezt követően történik a további közművek kiépítése. TOP-os pályázat keretében megigényeltünk egy támogatási összeget a település több pontján, de ennek a területnek a csapadékvíz elrendezése kiemelt szempontot kapna és egészen a Páhok-patak befogadóig történne ennek a kiépítése. – mondta el a televíziónakHorváthné Makó Judit alpolgármester.

Az alsópáhoki települési önkéntes mentőcsoport sikeresen végezte el az újraminősítést.

Kiemelt kép: KeszthelyTV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában