Egy cselekvő lokálpatrióta

2020.09.21. 11:30

A Pelso Társaság díját először Könnyid László, korábbi hévízi szállodaigazgató vette át

Könnyid László korábbi hévízi szállodaigazgató, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kapta a Pelso Társaság első alkalommal odaítélt díját.

Péter B. Árpád

A térség fejlődéséről beszélgettek. A díjátadó után Balogh Imre és Könnyid László a Hableány fedélzetén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A szakembernek Farkas Ferenc szobrászművész bronz­plakettjét a Balatonon, a Hableány sétahajón adták át. Mint dr. Csite András, a díj ötletgazdája elmondta, az a szándékuk, hogy elismerjék a Nyugat-Balatonért végzett kiemelkedő teljesítményeket s azokat az embereket, akik sokat tettek a térség gyarapításáért, polgári társadalmának erősítéséért. Leszögezte: helye és ideje van a cselekvő lokálpatriotizmusnak, s aki az elismerést megkapja, azt példaként állítják az itt élők elé.

Horváth Imre, a civil szervezet elnöke lapunknak leszögezte, hisznek az összefogásban, a közös gondolkodásban, s igyekeznek hozzájárulni a térség előrelépéséhez. A díj odaítélése kapcsán elárulta, minden tagjuk javasolhatott, s végül a három legnagyobb támogatottságú jelöltből az elnökség választotta ki azt, aki az elismerést megkapja.

A térség fejlődéséről beszélgettek. A díjátadó után Horváth Imre és Könnyid László a Hableány fedélzetén Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Fekete György nyugalmazott szállodaigazgató, a Pelso alelnöke Könnyid Lászlót méltatva kiemelte, innen, a keszthelyi VSZK-ból indult karrierje, majd külföldi munkái után ide, a hévízi Európa Fitbe tért vissza, amelyet másfél évtizeden át igazgatott sikerrel. Itteni évei alatt aktív társadalmi szerepet vállalt, Hévíz alpolgármestereként például a turizmussal és a légi közlekedéssel foglalkozott.

Később, a szakma legfontosabb elismeréseként, a Magyar Szállodaszövetség elnökévé választották, s egyik legmeghatározóbb eredménye, hogy előkészítette az áfacsökkentés jogszabályi rendezését.

Könnyid László azt mondta, büszke arra, hogy elsőként ő kapta meg a Pelso Társaság díját, ami komoly felelősség, s igyekszik megszolgálni azt.

– Turizmusszakmai vezérigazgató-helyettesként az egész ország turizmusának segítése a fő feladatom, s e téren egyenlőségjel van a főváros és a vidék között, de óhatatlan, hogy az ember szoros kapcsolatban marad azzal a térséggel, ahonnan jött – válaszolta lapunknak az MTÜ második embere. – Sőt, az itt felhalmozott tudást és tapasztalatokat, szakmai kapcsolatokat kötelessége is felhasználni, kamatoztatni például fejlesztéspolitikai kérdésekben, így Keszthely-Hévíz régiójának részletes ismerete az egész ország turizmusának előrelépését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában