szeptember elején kezdődhet a munka

2020.08.08. 07:00

Új kézilabdapálya épülhet a kanizsai Péterfy-iskola mellett

A Péterfy-iskola és a Mező-gimnázium közti területen található betonozott sportpálya helyén több mint 40 millió forintból új, modern borítású játéktér kialakítása kezdődhet meg szeptember elején.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter (balról) és Magyar Ferenc az átalakítás előtt álló sportpályán számolt be a tervekről Fotó: Benedek Bálint

A létesítmény építésével kapcsolatban tegnap a helyszínen Cseresnyés Péter államtitkár és Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója tartott sajtótájékoztatót. Magyar Ferenc elmondta: a közterületen található sportpálya felett elszállt az idő, az állapota jelentősen leromlott, tehát megérett a rekonstrukcióra. A nagykanizsai Tungsram SE a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül a társasági adóból befolyt pénzből újítja fel a pályát, mely a 21. századi követelményeknek megfelelő, nagy teherbírású, UV-álló, polipropilén sportpadló burkolatot kap.

Cseresnyés Péter (balról) és Magyar Ferenc az átalakítás előtt álló sportpályán számolt be a tervekről Fotó: Benedek Bálint

– A szabványos kézilabda játéktér kapui mögött öt méter magasan labdafogó hálókat helyeznek ki – folytatta Magyar Ferenc. – A tankerületi központ pedig a város önkormányzatával közösen kerítést épít köré, megóvva ezzel a pályát. Az új fejlesztés nagyban hozzájárul a mindennapos testnevelés feltételeinek javításához. Ezenkívül az egyesület a Péterfy-iskolával együttműködve szeretné, ha a megfelelő feltételek biztosításával újabb, tehetséges kézilabda-utánpótlás nevelődhetne ki, hiszen egykor a városban ismert testnevelő tanárok olyan tehetségeket fedeztek fel a sportág számára, mint a Siti testvérek, Németh Helga vagy Mátyás Auguszta.

Cseresnyés Péter államtitkár ugyancsak üdvözölte Nagykanizsa újabb beruházását. Elmondta, a fejlesztés azokkal a célokkal esik egybe, amelyeket a kormány és Dénes Sándor polgármester öt évvel ezelőtt a Modern Városok Programja keretén belül szerződésben is megfogalmazott. A program egyik fontos építménye a városi sportcsarnok lesz, ahol remélhetőleg a jövőben olyan kézilabdások csapnak össze, akik utánpótlásként az itteni szakemberektől tanulták meg a sportág alapjait. S ehhez olyan pályán edzhettek, mely a legmagasabb színvonalat képviseli.

– A városban az elmúlt időszakban műfüves pályák épültek, tornatermeket újítottunk fel – folytatta az államtitkár. – Remélhetőleg hamarosan az új uszoda építése is elkezdődhet. Vagyis az a koncepció, hogy minél több helyszínt biztosítsunk a sportnak, folytatódik a szeptember elején elinduló beruházással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában