szeptember elején kezdődhet a munka

2020.08.08. 07:00

Új kézilabdapálya épülhet a kanizsai Péterfy-iskola mellett

A Péterfy-iskola és a Mező-gimnázium közti területen található betonozott sportpálya helyén több mint 40 millió forintból új, modern borítású játéktér kialakítása kezdődhet meg szeptember elején.

Benedek Bálint

A létesítmény építésével kapcsolatban tegnap a helyszínen Cseresnyés Péter államtitkár és Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója tartott sajtótájékoztatót. Magyar Ferenc elmondta: a közterületen található sportpálya felett elszállt az idő, az állapota jelentősen leromlott, tehát megérett a rekonstrukcióra. A nagykanizsai Tungsram SE a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül a társasági adóból befolyt pénzből újítja fel a pályát, mely a 21. századi követelményeknek megfelelő, nagy teherbírású, UV-álló, polipropilén sportpadló burkolatot kap.

Cseresnyés Péter (balról) és Magyar Ferenc az átalakítás előtt álló sportpályán számolt be a tervekről Fotó: Benedek Bálint

– A szabványos kézilabda játéktér kapui mögött öt méter magasan labdafogó hálókat helyeznek ki – folytatta Magyar Ferenc. – A tankerületi központ pedig a város önkormányzatával közösen kerítést épít köré, megóvva ezzel a pályát. Az új fejlesztés nagyban hozzájárul a mindennapos testnevelés feltételeinek javításához. Ezenkívül az egyesület a Péterfy-iskolával együttműködve szeretné, ha a megfelelő feltételek biztosításával újabb, tehetséges kézilabda-utánpótlás nevelődhetne ki, hiszen egykor a városban ismert testnevelő tanárok olyan tehetségeket fedeztek fel a sportág számára, mint a Siti testvérek, Németh Helga vagy Mátyás Auguszta.

Cseresnyés Péter államtitkár ugyancsak üdvözölte Nagykanizsa újabb beruházását. Elmondta, a fejlesztés azokkal a célokkal esik egybe, amelyeket a kormány és Dénes Sándor polgármester öt évvel ezelőtt a Modern Városok Programja keretén belül szerződésben is megfogalmazott. A program egyik fontos építménye a városi sportcsarnok lesz, ahol remélhetőleg a jövőben olyan kézilabdások csapnak össze, akik utánpótlásként az itteni szakemberektől tanulták meg a sportág alapjait. S ehhez olyan pályán edzhettek, mely a legmagasabb színvonalat képviseli.

– A városban az elmúlt időszakban műfüves pályák épültek, tornatermeket újítottunk fel – folytatta az államtitkár. – Remélhetőleg hamarosan az új uszoda építése is elkezdődhet. Vagyis az a koncepció, hogy minél több helyszínt biztosítsunk a sportnak, folytatódik a szeptember elején elinduló beruházással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában