A Csónakázó-tónál helyezték ki

2020.08.26. 15:00

Tankkal ostromolják Nagykanizsát!

Korábban már írtunk a nagykanizsai Gulyás Béla pedálos autóiról és a szintén házi gyártású harckocsijáról.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: Facebook

Fotó: Gulyás Béla

Emlékezetes: szintén pedálosnak indult a második világháború leghíresebb nehézpáncélosa, a német Panzerkampfwagen IV. Tiger, közismert nevén Tigris tank hű másolata, melybe végül egy Opel-motor került. Gulyás Bélának sikerült úgy méreteznie, hogy egy felnőtt is kényelmesen elfér benne. Nemrég átfestette a páncélost, hogy valósághűbb legyen a rejtőszíne. A minap pedig a Csónakázó-tónál kihelyezett Nagykanizsa feliratnál készült fotókat osztott meg róla a Facebook-on.

Fotó: Gulyás Béla / Facebook
Fotó: Gulyás Béla / Facebook
Fotó: Gulyás Béla / Facebook
Fotó: Gulyás Béla / Facebook

- A pedálos kisautóimmal Gyenesdiáson, a strandon voltam, ahol lefotóztam őket a Gyenesdiás felirat előtt és bevallom, nagyon jól mutattak vele – mesélte Gulyás Béla. – Akkor jutott eszembe, hogy ugyanezt a képet elkészíthetném Kanizsán, a Csónakázó-tónál is. Az álmom valósággá vált a szükséges engedélyek beszerzése után, melyek kapcsán sokat köszönhetek Horváth Ferenc „Mákosnak” és Balogh László polgármesternek. A képek elkészültek, szerintem jók lettek, bárki szabadon használhatja őket – remélem, ezzel is sikerül kicsit öregbítenem Nagykanizsa hírnevét.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/loero/rengeteg-munkaval-valositotta-meg-gyermekkori-almat-gulyas-bela-3190806/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában