Murakeresztúr és Kotoriba közti távolság mérséklődik

2020.08.25. 10:00

Murahíd: megjelent a közbeszerzési kiírás

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a Murakeresztúr és a horvátországi Kotoriba között felépítendő híd tervezői közbeszerzését.

Horváth-Balogh Attila

Korábban beszámoltunk róla, hogy az új közúti híd és határátkelő a Mura folyó fölött most átívelő vasúti híd közelében épülhet meg, s jelentős könnyebbséget jelent majd a térségi együttműködésben. Ugyanis most csak a letenyei átkelőn keresztül bonyolódhat a jármű- és utasforgalom, ami cirka 60 kilométeres kerülőt jelent a határ két oldalán élőknek.

A fejlesztésnek köszönhetően a Murakeresztúr és Kotoriba közti távolság közúton is 1,7 kilométerre mérséklődhet. A közelmúltban megjelent közbeszerzési kiírásból – mely a megvalósíthatósági tanulmányterv felülvizsgálatára, tanulmányterv készítésére, valamint környezeti hatástanulmány elkészítésére és a környezetvédelmi engedélyezési eljárásra történő benyújtására vonatkozik – kiderül: mintegy 170 méter hosszú, négytámaszú híd épül meg a Mura felett. És vele együtt 1595 méter hosszú, kétsávos közút, valamint 3295 méternyi kerékpárút is épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában