sulikezdés

2020.08.27. 07:00

Minden kész, jöhet a tanév! – Közel 72 millió forintból újította fel intézményeit a kanizsai tankerület

A tankerületi központ közel 72 millió forintot költött el idén a nyári karbantartási munkákra. A tanévnyitó előtt, tegnap a központ igazgatója, Magyar Ferenc a Hevesi-iskolában tartott bejárást Cseresnyés Péter államtitkár társaságában.

Benedek Bálint

Magyar Ferenc, Szabó Erzsébet és Cseresnyés Péter egy épülő rámpát is megtekintett Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

A szemle előtt Magyar Ferenc, Cseresnyés Péter és a Hevesi-iskola igazgatója, Szabó Erzsébet sajtótájékoztatón beszéltek az elvégzett munkákról és a közelgő tanév kihívásairól. A központ vezetője leszögezte: a jelenlegi helyzetben a tanévkezdés biztonságosnak mondható, minden intézmény megkapta a szükséges védőfelszereléseket, különféle fertőtlenítőszereket, és szeptember elsejére elkészülnek a karbantartási munkálatok is.

Magyar Ferenc, Szabó Erzsébet és Cseresnyés Péter egy épülő rámpát is megtekintett Fotó: Szakony

– A kanizsai és letenyei járás intézményeiben tisztasági festést végeztünk, vizesblokkokat, bútorzatokat, nyílászárókat és villamos berendezéseket javítottunk ki – sorolta Magyar Ferenc. – Ezenfelül a közel 72 millió forintból a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium fűtési rendszerének korszerűsítése történt meg. Korszerűsítettük Batthyány-gimnázium csapadékvíz-elvezetését, valamint a felújítás előtt álló borsfai Fekete István iskola átköltöztetésével járó munkákat is végrehajtottuk. A kanizsai Hevesi-iskolában az akadálymentesítés jegyében rámpák épültek, míg az egyik terem burkolatcseréjét is elvégezték a szakemberek.

A Hevesi-iskola igazgatója, Szabó Erzsébet hozzátette: a hamarosan induló tanév más lesz, mint a korábbiak voltak, de a meghatározott óvintézkedések szigorú betartásával a gyerekek biztonságos körülmények között tanulhatnak.

Cseresnyés Péter államtitkár kiemelte: örömmel fogadja, hogy az intézmények pedagógusai mellett az iskolák épületeit is felkészítették a tanévkezdésre. Hozzátette: a választókerületében jó pár ötezer lakos alatti település iskolája kapott arra lehetőséget, hogy a Magyar Falu Program keretében felújítsa a tornatermét. Az intézmények bátran pályáztak, nagy az érdeklődés, sokan szeretnének rendezett körülmények között testnevelésórákat tartani. Ezzel a lehetőséggel a vidéki iskolák komfortfokozatának javítását kívánja segíteni a kormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában