A külső felújítást tudták elvégezni, folytatnák a munkát

2020.08.21. 11:30

Új külsőt kapott a zalabaksai óvoda

Külsőleg felújított épületben kezdheti meg az új nevelési évet a település óvodája. Az önkormányzat a Magyar Falu Programban nyert támogatást a munkálatok fedezetére, egy másik projekt révén pedig az intézmény udvarának játékparkját is bővíteni tudták.

Jóna István

Czigány Ádám (balról) a kivitelező Le-Ko Kft. munkatársa, projektmenedzser, Kósa Józsefné óvodavezető, Pásztor Andrea jegyző, Horváth Ottó és Soós Zoltán műszaki ellenőr az épület műszaki átadásán Fotó: Gyuricza Ferenc

A munkák a minap fejeződtek be, és szerdán lezajlott a műszaki átadás. Horváth Ottó polgármester lapunknak elmondta: a mintegy nettó 11 millió forintos beruházásból a nyílászárók cseréjét, a falak külső szigetelését, vakolatfelújítását és színezését tudták megoldani, illetve ahol az ajtók és ablakok cseréje miatt szükséges volt, ott a belső javításokat is elvégezték.

Emellett sor került az ereszkialakításra, az ereszcsatornák kiépítésére, valamint néhány kisebb, de esztétikai vagy biztonsági okból fontos munka elvégzésére is.

Czigány Ádám (balról) a kivitelező Le-Ko Kft. munkatársa, projektmenedzser, Kósa Józsefné óvodavezető, Pásztor Andrea jegyző, Horváth Ottó és Soós Zoltán műszaki ellenőr az épület műszaki átadásán Fotó: Gyuricza Ferenc

– Önkormányzatunk folyamatosan küzd a túlméretezett intézményhálózatával, az épületek állandó karbantartása, állagmegóvása és felújítása olyan terhet ró ránk, amit saját erőből nem tudunk felvállalni – mondta Horváth Ottó. – Az óvodaépület most záruló, részbeni felújítását a Magyar Falu Program tette lehetővé, egy másik pályázat révén pedig közel hárommillió forint értékben tudtunk játszótéri eszközt vásárolni az intézmény udvarára, amire szintén szükség volt már. Az óvoda elvileg két csoporttal működhetne, ám a beiratkozási körzethez tartozó települések közül az alig néhány tucatnyi lakosú Kozmadombján és Pusztaapátiban jelenleg nincs óvodás korú gyermek. A Kálócfáról, Kerkabarabásról és Zalabaksáról idejáró gyermekek száma alapján pedig továbbra is csak egy csoportot tudunk indítani.

A polgármester elmondta, a munkálatok miatt az intézmény csak két hétre zárt be, ennyi szünetre a nyári karbantartások miatt egyébként is szükség lett volna.

Az épület teljes körű állagmegóvása érdekében mielőbb szükség lenne még a tetőhéjazat cseréjére, a belső terek felújítására – főleg új padozat kialakítására –, az elektromos hálózat korszerűsítésére és a bútorzat cseréjére is. A most befejeződő pályázati projektbe ezek a feladatok már nem fértek bele, így keresik a folytatás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában