hamarosan indul a suli

2020.08.13. 11:30

Már érkeznek a tankönyvek Zala megye iskoláiba

A megyeszékhelyi tankerületi központ fenntartásában lévő iskolákba augusztus 1-jétől folyamatosan szállítják ki a tankönyveket, hogy a tanév zökkenőmentesen elindulhasson.

Jóna István

Czigány László, a zalaegerszegi Ady-iskola igazgatója az új tankönyvek sűrűjében Fotó: Pezzetta

- A 2020/2021-es tanévtől az első osztálytól egészen a legfelső évfolyamig ingyenes tankönyvet kap minden tanuló, ezzel is segíteni igyekszünk a családokat – tájékoztatott Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója. – Az első és második évfolyamosoknak a tankönyvet nem kell visszaadniuk, a kiadványok a sajátjaik maradhatnak.

Czigány László, a zalaegerszegi Ady-iskola igazgatója az új tankönyvek sűrűjében Fotó: Pezzetta

A harmadik évfolyamtól a tartós tankönyveket használatra kapják a gyerekek, viszont a munkafüzet, munkatankönyv az év végén is náluk marad. A diákoknak az új évre szóló tankönyveket az iskolaév első hetében osztják majd ki, ezért külön a nyár végén az érintetteknek nem kell bemenniük az iskolákba. A családoknak az ingyenes tankönyv gyermekenként 15-20 ezer forint megtakarítást jelent. A kormány normál menetrend szerint tervezi a közelgő tanévkezdést, de az iskolák protokollt fognak kapni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos teendőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában