Koncert és két kiállítás

2020.08.14. 10:00

28. Ludvig Nemzetközi Művésztelep: Tizennyolc alkotó érkezik

Minden nehézség ellenére összeállt a 28. Ludvig Nemzetközi Művésztelep csapata és programja. Az ismert helyszínen, Kendlimajorban augusztus 21. és 29. között húsz alkotó dolgozik majd.

Benedek Bálint

Ludvig Zoltán, a művésztelep alapítója Fotó: ZH-archív

Fotó: Szakony Attila

A házigazdák részéről Ludvig Klára elmondta: a koronavírus terjedése miatt sokáig bizonytalan volt a művésztelep megszervezése, ám a biztonsági intézkedések fokozott betartásával elhárultak az akadályok, s nem szűnik meg a folytonosság. Ezúttal tizennyolc képzőművész fogadta el a meghívást, így Ludvig Zoltánnal és Ludvig Dániellel együtt húsz dolgozik majd a különleges atmoszférájú Kendlimajorban.

- Az ünnepélyes megnyitó elmarad, de a programok miatt érdemes lesz felkeresni az ingyenesen látogatható a művésztelepet – folytatta Ludvig Klára.

Ludvig Zoltán, a művésztelep
alapítója Fotó: ZH-archív

– Miután a művészek kényelembe helyezték magukat, augusztus 23-án (vasárnap) 21 órától Gayer Mátyás és barátai zenélnek a helyszínen – részletezte a programokat Ludvig Klára. – Augusztus 25-én (kedd) 19 órakor Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban nyílik Ludvig és barátai címmel kiállítás. Ezen Ludvig Zoltán, illetve Dániel alkotásaiból, valamint a Ludvig-művésztelepek gyűjteményéből láthat a közönség egy válogatást. A rendhagyónak ígérkező megnyitón Tóth Norbert zalaegerszegi képzőművész beszél, közreműködik Tiborcz Iván és Nadrai Róbert.

Amiben viszont nincs változás: a művésztelep augusztus 29-én (szombat) 19 órakor tárlattal zárul, ahol a kecskeméti Csáky Lajos festőművész értékeli az elkészült alkotásokat. Közreműködik Nagykanizsa Megyei Jogú Város Vegyeskara és Tiborcz Iván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában